Новинар педофил са Косова иза решетака

Агенције
Новинар педофил са Косова иза решетака

Београд - Бојан Божовић (39) из Зубиног Потока, новинар албанске телевизије “Клан”, ухапшен је због малољетничке порнографије, саопштено је из МУП-а Србије, преносе агенције.

У саопштењу се наводи да је осумњичени у дужем периоду и у више наврата на свиреп начин искористио и принудио двије малољетне ученице основне школе за производњу слика и видеоклипова порнографске садржине са експлицитним сексуалним сценама.

Ове радње он је покушао да предузме и према више малољетних лица чија је идентификација у току.

Он је, користећи “Фејсбук” и лажно се представљајући као “Bane Bg Stankovic” и “скајп” гдје се представљао као “bane.stankovic1987”, након што би се у дужем периоду удварао малољетницама и стекао њихово повјерење, захтијевао да свлаче горње дијелове гардеробе пред веб-камерама, а потом све то снимао, чувао и посједовао на свом рачунару у облику видеоклипова намјеравајући да их касније користи.

Након тога, пријетио је малољетницама да ће снимке објавити на Интернету и доставити њиховим пријатељима, породици, објавити на

Интернет сајтовима њихових основних школа, на “Јутјубу”, а све да би их присилио да наставе са свлачењем и принудним самозадовољавањем пред вебкамерама, што је такође снимао.

На тај начин их је доводио у ропски положај и стање страха и анксиозности тако да нису биле у стању да правилно расуђују и пријаве случај.

Посебну суровост осумњичени је исказао у случају када је једна малољетница, упркос молбама да престане са овим радњама и сазнању да постоји опасност од тога да ће извршити самоубиство, ипак провоцирао и говорио јој да се убије ако не жели даље да настави.

Осумњичени је снимке, у за сада утврђеним случајевима, заиста и дистрибуисао преко “скајпа” малољетним лицима, познаницима оштећених, показујући им оружје прекривен фантом-капом и пријетио да ће их убити ако наставе контакт са малољетним жртвама без његове дозволе.

Божовића су ухапсили припадници Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, због основа сумње да је извршио кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искориштавање малољетног лица за порнографију, принуде и угрожавања безбједности.

Осумњиченом је, након саслушања код истражног судије Вишег суда у Београду, одређен притвор.

Министарство унутрашњих послова Србије и СБПОК моле грађана, уколико располажу информацијама о Божовићевом сексуалном злостављању малољетних лица, да их пошаљу на електронску адресу [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана