Јелача негирао злочин, испричао своју верзију приче

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Драган Јелача (48) из Челинца, један од осумњилених за убиство Саше Кисина (49), саслушан је у тужилаштву и негирао је кривично дјело, потврдио је ово "Гласу" његов адвоакт Милан Петковић.

- Брањеник је испричао своју верзију догађаја и да тврди да није крив. Како је рекао он је са Кисином био у добрим односима као брат  и није имао никаквог мотива да учини оно што га терете. Испричао је шта се десило и да није учестововао у том убиству - рекао је адвокат Петковић.

Осим Јелаче за овај злочин су осумњичени и тужилаштву предати Давид Костић (46) и Валентина Стојановић (20) из Лакташа.

Јелача је испричао да су он и убијени  Кисин живјели у напуштеној кући и да је кобног дана у јавној кухињи срео двоје Рома, Давида Костића и  Валентину Стојановић кој су дошли из Србије које је и позвао да преспавају код њега јер нису имали гдје.

- По доласку у кућу их је упознао са Кисином. Давид је у кући извадио флашу вотке као и Валентина те су заједно пили са Сашом. Пио сам пиво из лименке и попио их око четири. Примијетио сам да Давид и Валентина нешто пуше и изгледали су изгубљено. Питао  сам их  шта је то, а они су ми рекли да је марихуана – рекао је Јелача тужиоцу.

Како стоји у његовој  изјави током пијанке Валентина је сјела Кисину у Крило, а он ју је одгурнуо, те ошамарио Давида.

- Рекао сам им да престану и они су се смирили, а Саша убрзо отишао у оближњи маркет купио четири или пет великих флаша пива које  смо пили заједно. Након неког времена сам  отишао на спавање у другу просторију. Убрзо ме робудила бука из сусједне просторије у којој су били Саша и друго двоје осумњичених - рекао је Јелачћа у изјави.

Нагласио је да је када је чуо галаму устао и отишао да види шта се дешава и зашто они галаме.

- Саша је лежао и Давид га је ударао ногом у главу и скакао му по глави. Валентина је Сашу  ударала ногом по гениталијама и скакала му по стомаку. Одмах сам притрчао и одгурнуо њих двоје. Саша је имао повреде по глави и тијели те сам га  окренуо на бок и дао му мало воде и умио га, Давао је знакове животе- испричао је у својој одбрани осумњичени  Јелача.

Према његовим ријечима убрзо послије тога је дошла полиција и затекла га како брише Сашу, док су друго двоје осумњичених сједили на кревету. Полиција га је како је рекао, питала шта су то урадили, а он је одговорио да питају оне који сједе на каучу.Јелача је признао да је  новчаник жртве узео са стола и предао полицији.

Осумњичени за убиство Кисина пред тужиоцем (ФОТО/ВИДЕО)

Како сазнајемо, злочин је пред тужиоцем негирао и осумњичени Давид Костић.

Овај стравичан злочин десио се у понедјељак увече у напуштеној кући у бањалучкој улици Јована Дучића.

Злочин је откривен након што су се из куће у улици Јована Дучића чули бука и свађа. Интервенисала је патрола полиције и у кући су затекли Кисина како лежи у бесвјесном стању са видним повредама по цијелом тијелу. Осумњичени су били поред њега и полиција их је затекла у окрвављеној одјећи и обући у кући гдје Кисин лежао крвав и  био у бесвјесном стању. Он је превезен одмах у УКЦ Републике Српске гдје преминуо. Након хапшења осумњичених утврђено је да су били тешко пијани и код Јелаче у крви измјерено 2,4 г/кг алкохола у крви, а код Костића 1.72 г/кг, а код Стојановићеве 1 г/кг алкохола у крви. Сви су похапшени и на терет им се ставља тешко убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана