Бањалучки полицајци добили отказ због разбојништва над мигрантима

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Полицајци Милоша Бајић, Бојан Станковић, Ђорђе Страживук и Дејан Станишић који су ухапшени у новембру 2022. године због сумње да су извршили разбојништво над четворицом миграната, добили су отказ у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Како је саопштено из МУП-а РС, наводећи иницијале, дисциплинска комисија је поменутима изрекла дисциплинску мјеру престанак радног односа због теже повреде радне дужности 

- Наведеним полицијским службеницима је М.Б., Б.С., Ђ.С. и Д.С.. изречена дисциплинска мјера прекид радног односа због теже повреде радне дужности из члана 117. став 1. тачка 2. Закона о полицији и унутрашњим пословима „Неизвршавање, несавјесно или неблаговремено извршавање послова и задатака и понашање у служби и изан службе које нарушава углед Министарства из члана 117. став 1. тачка 6. Закона о полицији и унутрашњим пословима-саопштио је МУП РС.

Против поменутих полицајац вођена је истрага збор разбојништва, а бањалучко Окружно јавно тужилаштво недавно је обуставило истрагу наводећи како нема доказа да су извршили кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана