Из суднице: Тројици трговаца дрогом 64 мјесеца затвора

Небојша Томашевић
Из суднице: Тројици трговаца дрогом 64 мјесеца затвора

БAЊAЛУКA - Санел Гаврић осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године и шест мјесеци затвора, Бранко Ритан на двије године, а Елин Калач на годину и десет мјесеци затвора због недозвољене производње и промета дроге.


Сва тројица су из Бањалуке.

Пресуду је изрекло судско Вијеће којем је предсједавала Олга Малешевић. Aдвокат Јевто Јанковић је казао да ће уложити жалбу на пресуду јер сматра да је Ритану изречена "драконска" казна.

- Он нема новца за нормалан живот, а камоли да у групи продаје дрогу. Дневно нема ни пет марака у џепу. Неко ће морати да преиспита ове казне - казао је Јанковић.

Они су ухапшени у акцији полиције "Фокус" заједно са још 11 лица (која су већ осуђена) у августу прошле године. Према наводима у пресуди, ова група бавила се препродајом дроге марихуане и спида од априла до почетка августа прошле године на подручју Бањалуке и Приједора.

Наводи се да је дрогу набављао Новак Нединић и продавао Мирославу Калабићу и Немањи Ђукановићу. Они су заједно са осталим члановима групе дрогу продавали на улици, зависно од количине, по цијенама од пет до 50 марака. 

У овом предмету кривицу је признало и осуђено 11 оптужених за трговину дрогом. Првооптужени, означен као вођа групе Новак Нединић осуђен је на на три и по године затвора. Осим њега на основу признања осуђени су Борислав Ђукановић, Мирослав Калабић, Владимир Сумоња, Бранислав Скендерија, Никола Кос, Бојан Марјановић, Aлександар Ружевић, Јован Гаврић, Владимир Лојић и Немања Ђукановић.

Оптужница против ове групе потврђена је 1. новембра прошле године, а суђење им је почело 1. јануара ове године. Aдвокат Јевто Јанковић казао је да је цјелокупни поступак у овом предмету коштао око 100.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана