Затворски чувар осуђен због бјекства робијаша

Н. Б.
Затворски чувар осуђен због бјекства робијаша

Сарајево - Затворски чувар Казнено-поправног завода Сарајево Никола Симић осуђен је у Кантоналном суду у овом граду на шест мјесеци робије због учешћа у бјекству Амела Сејфовића (30) у септембру прошле године.

Пресуда Симићу изречена је након што је Судско вијеће прихватило споразум о признању кривице који је Симић склопио са тужилаштвом Кантона Сарајево. Поступак против Симића је издвојен у односу на Амела Сејфовића и остале којима се такође суди због бјекства.

Васвија Видовић, која заступа оптуженог Симића, казала је да је он Сјефовића у шетњу извео по наредби надређеног, а не самоиницијативно, како је првобитно стајало у оптужници.

- Мој брањеник није поштовао правила и није детаљно претресао затвореника и скинуо га голог само зато што то није било уобичајено - казала је Видовићева. 

Према оптужници, Симић је на дан бјекства био у шетњи у затвору са Сејфовићем, који је извукао пиштољ, репетирао га према чувару и одвео га до капије. Чувар му је помогао да откључа електронска врата, након чега је побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана