Велика полицијска акција у неколико кантона, ухапшено осам особа

avaz.ba
Велика полицијска акција у неколико кантона, ухапшено осам особа

Незаконита и ненамјенска подјела и продаја пољопривредне опреме и механизације дониране од стране НР Кине Босни и Херцеговини у вриједности преко милион КМ

Полицијски службеници Федералне управе полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево су данас, под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, започели с реализацијом заједничке оперативне акције кодног назива “Фармер” на подручју Федерације Босне и Херцеговине, а због кривичних дјела злоупотреба положаја или овлаштења и превара.

У склопу наведених активности, а поступајући према наредбама Кантоналног суда у Сарајеву, врше се претреси на девет локација на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског, Унско-санског и Ливањског кантона, те је ухапшено осам особа иницијала И. М. (1965.), А. Т. (1967.), М. Н. (1961.), Х. С. (1962.), Е. С. (1959.), Р. О. (1969.), В. Ј. (1971.), Р. Џ. (1964.), док се једна особа налази изван Босне и Херцеговине.

Наведене особе сумњиче се да су у периоду од 2014. до половине 2015. године, у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације у име Владе ФБиХ и других њима блиских особа, извршили незакониту и ненамјенску подјелу и продају пољопривредне опреме и механизације дониране од НР Кине Босни и Херцеговини у вриједности вишој од милион КМ, а која је била намијењена за кориснике из ФБиХ погођене поплавама, на начин да су исту за готов новац продавали директно корисницима или путем посредника по знатно нижим тржишним цијенама, а све у циљу стјецања протуправне имовинске користи.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који потјечу или се доводе у везу с наведеним кривичним дјелима, а који су тражени наредбом Суда.

Ухапшене особе ће бити криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције те ће у законском року бити предата, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, на даљњу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Асистенцију приликом данашњих активности пружају припадници кантоналних министарстава унутрашњих послова Зеничко-добојског, Тузланског, Унско-санског и Ливањског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана