Велика полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења бивших високих функционера СДП-а

klix.ba
Велика полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења бивших високих функционера СДП-а

Сарајево - Рано јутрос у Сарајеву је започела велика полицијска акција претреса и хапшења бивших високих функционера СДП-а, ексклузивно сазнаје портал Клиџ.ба.

Полиција врши претресе на чак десет локација у Сарајеву. Како незванично сазнајемо, полиција врши претресе станова Предрага Куртеша, Драгана Миоковића, Кемала Качапора и још неколико особа.


Драган Миоковић је бивши полицијски службеник Кантона Сарајево и савјетник некадашњег СДП-овог министра у Влади ФБиХ Предрага Куртеша, а с њим се доводио у везу када је објављено да је учествовао у покушају заташкавања саобраћајне несреће коју је скривио Куртеш.

Такође, врши се претрес стана Кемала Качапора који је био један од најближих сарадника некадашњег лидера СДП-а Златка Лагумџије и асистент на Економском факултету у Сарајеву. Након што је СДП освојио власт на изборима 2010. године Лагумџија је Качапора именовао у Надзорни одбор БХ Телецома.

Качапор се доводио у везу с афером намјештања тендера у БХ Телекому и то преко приватне фирме БС Телецом. Тада је наводно прекршен Закон о јавним набавкама јер је Качапор са сарадницима усклађивао тендерску документацију према интересима приватне информатичке куће БС Телецом.

Акцију спроводи Федерална управа полиције по налогу Тужилаштва БиХ.

Како сазнајемо, наведене особе осумњичене су због финансијских малверзација.

Више информација о самој акцији бит ће познато током дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана