Украдена возила продавали у дијеловима

Небојша Томашевић
Украдена возила продавали у дијеловима

Бијељина - Жељко Ракић, звани Ћине, Дејан Јокић и Дарко Вукеља из Зворника ухапшени су због крађе скупоцјених аутомобила на подручју Братунца.

Њих је јуче ухапсила бијељинска полиција у акцији откривања починилаца више крађа возила.

Из ЦЈБ Бијељина је, наводећи њихове иницијале, саопштено да се Ћинетова група терети за крађу аутомобила "голф 5" и два "аудија А4" те за покушај крађе још једног "аудија".

Вриједност ових аутомобила процијењена је на више десетина хиљада марака.

- Истрагом је утврђено да су осумњичени украли "голф 5" и "ауди А4" 27. маја с паркинга у Братунцу, а исти дан покушали да одвезу још један "ауди", али нису успјели. Само три дана касније они су украли још један "ауди А4" у мјесту Слапашница код Братунца - саопштено је из ЦЈБ Бијељина.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичени украдене аутомобиле раставили у дијелове и припремили за препродају. То је био уходан систем. Сумња се да су они украли више аутомобила које су раставили, дијелове продали, а полиција трага за доказима.

- Током хапшења Ракића, Јокића и Вукеље полиција је пронашла већину дијелова украдених аутомобила. По тим дијеловима власници су препознали своја украдена возила - рекао је извор близак истрази.

Ракић је полицији од раније познат по крађама возила и помињан је као један од вођа ауто-мафије у БиХ. Хапшен је и у акцији "Голф" у октобру прошле године, када је приведено укупно 27 аутомафијаша. Њега је полиција приводила и у акцији "Требевић" 2013. године, када је због крађе аутомобила у БиХ осим њега ухапшено још девет особа.

Ракић је сумњичен да је током маја 2013. године изнајмио три аутомобила у БиХ које је продао у Србији. Те године он је био осумњичен да је организатор крађе девет возила на подручју Брчког, Зворника и Бијељине, која никад нису пронађена.

Оптужбе

Жељка Ракића су раније поједини власници ауто-кућа оптуживали да је један од главних наручилаца крађа аутомобила на подручју сјевероисточне БиХ.

- У случају свих наших украдених аутомобила добили смо информације да је наручилац Жељко Ракић. Но, нико ништа не предузима, нити жели написмено да потврди да ли се и против кога води истрага - изјављивао је током 2013. године власник рентакара "Ауто Пљасковић" Брчко Санел Пљасковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана