Ухапшени Којић пљачкао и тукао сељане

Небојша Томашевић
Ухапшени Којић пљачкао и тукао сељане

Рибник - Полиција је ухапсила Љубомира Којића (20) из Рибника због сумње да је између 14. фебруара и 18. марта ове године починио осам различитих кривичних дјела.

Према незваничним информацијама полиција га између осталог сумњичи за крађе по селу Доњи Врбљани, као и премлаћивање свог дједа Љубомира Којића (83) те држање бомби и разне муниције.

Из ЦЈБ Бањалука јуче је, наводећи његове иницијале, саопштено да је овај двадесетогодишњак ухапшен 25. марта.

-  Осумњиченог Љ. К. теретимо да  је починио разбојништво, три тешке крађе, те по два кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и нарушавање неповредивости стана. Он  је овим кривичним дјелима  проузроковао узнемиреност и страх код локалног становништва. Након испитивања осумњичени је предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука - наводи се у саопштењу.

У полицији нису жељели да кажу детаље о дјелима која је Којић починио.

Његова прва жртва био је дјед по којем носи име. Којић је свог дједа Љубомира претукао 27. фебруара у његовој кући. Тада је од дједа отео новчаник са 300 евра и 300 марака. Ово разбојништво полицији је пријавио опљачкани старина и рекао шта му се десило. Полиција је тада млађег Којића тражила цијелу ноћ, а открили су га и ухапсили у раним јутарњим часовима другог дана. Током расвјетљавања овог кривичног дјела полиција је код овог двадесетогодишњака пронашла и ручну бомбу М-75 и више метака различитог калибра. Послије криминалистичке обраде тада је дежурни тужилац  наредио да се Којић пусти на слободу и да се против њега у редовној процедури достави извјештај.

Којић је дједа Љубомира нападао и у септембру 2014. године.  Старина је тада рекао полицији да га је напао унук и из кошуље украо новац и мобилни телефон. И тада је осумњичен да је починио разбојништво и послије саслушања пуштен на слободу.

Полиција је вриједно сакупљала доказе против Којића и ухапсила како би одговарао за своје криминалне "подухвате".

 Мјештани

Мјештани Доњих Врбљана раније су испричали да је Љубомир  Којић често правио проблеме у овом селу и да је пљачкао и друге куће и крао ствари од комшија.

- Ако је могао да нападне свог дједа, шта смо му онда ми остали. Причало се да он стоји иза обијања неких кућа, али не знам да ли је то истина. Не виђам га често у селу - рекла је једна мештанка Доњих Врбљана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана