Uhapšen osumnjičeni za ometanje rada pravosuđa

Srna
Uhapšen osumnjičeni za ometanje rada pravosuđa

Istočno Sarajevo - Lice koje je danas uhapšeno na području Srebrenice zbog sumnje da je ometalo rad pravosuđa, biće privedeno u službene prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, gdje će nad njim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa uputstvima postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, biti odlučeno o njegovom daljem statusu, saopšteno je iz Sipe.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Sipe danas po naredbi Tužilaštva BiH uhapsili ovo lice, čiji identitet nije otkriven, ali Radio-televizija Republike Srpske saznaje da je riječ o Sretenu Petroviću, bivšem komandantu bataljona Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske.


RTRS je objavio da je Petrović posredstvom odbrane nekadašnjeg komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, kome traje suđene pred Sudom BiH zbog ratnog zločina nad srpskim zarobljenicima, došao u posjed pisanih svjedočenja iz istrage protiv Orića.

Svjedoci, koje su saslušali pripadnici MUP-a Republike Srpske, potvrdili su, da im je Petrović, uz predočavanje njihovih ranijih izjava, sugerisao da promijene iskaz i "paze šta pričaju u sudnici".

Suđenje Oriću počelo je u januaru. Najmanje pet svjedoka u ovom slučaju do sada su ili promijenili iskaz ili odustali od svjedočenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana