Ухапшен осумњичени за ометање рада правосуђа

Срна
Ухапшен осумњичени за ометање рада правосуђа

Источно Сарајево - Лице које је данас ухапшено на подручју Сребренице због сумње да је ометало рад правосуђа, биће приведено у службене просторије Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/, гдје ће над њим бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са упутствима поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ, бити одлучено о његовом даљем статусу, саопштено је из Сипе.

У саопштењу се наводи да су припадници Сипе данас по наредби Тужилаштва БиХ ухапсили ово лице, чији идентитет није откривен, али Радио-телевизија Републике Српске сазнаје да је ријеч о Сретену Петровићу, бившем команданту батаљона Братуначке бригаде Војске Републике Српске.


РТРС је објавио да је Петровић посредством одбране некадашњег команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, коме траје суђене пред Судом БиХ због ратног злочина над српским заробљеницима, дошао у посјед писаних свједочења из истраге против Орића.

Свједоци, које су саслушали припадници МУП-а Републике Српске, потврдили су, да им је Петровић, уз предочавање њихових ранијих изјава, сугерисао да промијене исказ и "пазе шта причају у судници".

Суђење Орићу почело је у јануару. Најмање пет свједока у овом случају до сада су или промијенили исказ или одустали од свједочења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана