Учесник Пинкових звезда одговара за смрт пјевачице

Н. Т.
Учесник Пинкових звезда одговара за смрт пјевачице

Травник - Бивши учесник "Пинкових звезда" Зоран Громовић (46) из Травника одговараће пред Кантоналним судом у Новом Травнику за убиство држављанке Србије и пјевачице Јелене Туршум (35). Против њега је јуче потврђена оптужница.

Убиство се догодило 28. новембра прошле године у Горњем Путићеву код Травника. Осумњичени Громовић се терети да је послије свађе "пасатом" намјерно ударио Туршумову и тешко је повриједио. Од задобијених повреда пјевачица је убрзо преминула. Према непотврђеним информацијама, Громовић и Туршумова били су у љубавној вези и наступали су заједно на локалној музичкој сцени.

У оптужници се наводи да се љубавни пар тог 28. новембра жестоко посвађао и да је Громовић током свађе сјео у возило и намјерно налетио на Туршумову. Након што ју је ударио и тешко повриједио, отрчао је до оближњих кућа те панично тражио од мјештана да зову Хитну помоћ. Када је полиција дошла на мјесто несреће дјевојка је већ била мртва. Громовић је тада ухапшен, а током саслушања у полицији је одбијао правну помоћ тврдећи "како му не треба адвокат, јер је све несрећан случај". Свједока убиства није било, али је Тужилаштво након увиђаја и истраге утврдило да има доказа да је тад осумњичени Громовић намјерно "пасатом" ударио Туршумову па је против њега и подигнута оптужница. Ноћ прије убиства Громовић и Туршумова су наступали заједно у Травнику.

Оптужени се тренутно налази на слободи на којој ће дочекати почетак суђења. Иза настрадале Туршумове остала су два сина, један од петнаест, а други од осам година и седмогодишња кћерка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана