U akcijama Opasač i Lauš lisice za šest osoba

Nebojša Tomašević
U akcijama Opasač i Lauš lisice za šest osoba

Banjaluka - Policija je u akcijama "Lauš" i "Opasač" uhapsila šest osoba zbog šverca i uzgoja droge i teških krađa, te pronašala mini-laboratoriju za uzgoj marihuane.

Akcije su sprovedene utorak na širem području Banjaluke, kada je policija pretresla stanove i kuće na šest lokacija koje koriste osumnjičeni.

Prema nezvaničnim informacijama, u akciji "Opasač" uhapšeni su Goran Babić (45), Dragan Miletić (42), Bojan Mrđenović (27) i Mario Crkvenčić (29), svi iz Banjaluke. Tokom akcije "Lauš" lisice na ruke stavljene su Aleksandru Miletiću (22) i Đurđini Vujinović (20), u čijem je stanu navodno pronađena improvizovana komora za uzgoj marihuane. U toj komori pronađena je i uzgojena biljka indijske konoplje, oko pola metra visoka.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka Darko Novković istakao je na konferenciji za novinare da su akcije rezultat višemjesečne istrage.

- Cilj akcija je bio suzbijanje krađa i trgovine, te uzgoja droge. Većina uhapšenih su povratnici u činjenju krivičnih djela. Tokom obje akcije zaplijenili smo određene dokaze  - kazao je Novković. On je naglasio da su svi osumnjičeni ispitani i uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni da se brane sa slobode.

Prema policijskom izvještaju, uhapšeni su osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojne droge i krađe.

Većina uhapšenih poznata je policiji po činjenju krivičnih djela i hapšeni su ranije. Aleksandar Miletić hapšen je u februaru prošle godine zbog sumnje da se bavio falsifikovanjem novca. On je tada sumnjičen da je zajedno sa Borislavom T. stavio u opticaj više lažnih novčanica u apoenima od po 100 maraka. Oni su lažne novčanice ubacivali u "slot aparate" u nekoliko sportskih kladionica. Mrđenović je hapšen takođe prošle godine zbog sumnje da je počinio krađe i napao drugu osobu.

Zapljena

Osim mini-komore za proizvodnju marihuane, policija je u akcijama "Opasač" i "Lauš" pronašla i oko 87 grama marihuane, 18 grama spida, digitalnu vagu i pribor za pakovanje i korišćenje droge.

Tokom akcije "Opasač" pronađeni su i veći broj televizora,  zlatni i srebreni nakit, satovi, električni alat, bušilice i brusilice, za koje se sumnja da su ukradeni. Pronađen je i alat za obijanje, među kojim i nekoliko pajsera.

Akcija "Opasač"

Goran Babić

Dragan Miletić

Bojan Mrđenović

Mario Crkvenčić

Akcija "Lauš"

Aleksandar Miletić

Đurđina Vujinović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana