U aкцијама Опасач и Лауш лисице за шест особа

Небојша Томашевић
U aкцијама Опасач и Лауш лисице за шест особа

Бањалука - Полиција је у акцијама "Лауш" и "Опасач" ухапсила шест особа због шверца и узгоја дроге и тешких крађа, те пронашала мини-лабораторију за узгој марихуане.

Акције су спроведене уторак на ширем подручју Бањалуке, када је полиција претресла станове и куће на шест локација које користе осумњичени.

Према незваничним информацијама, у акцији "Опасач" ухапшени су Горан Бабић (45), Драган Милетић (42), Бојан Мрђеновић (27) и Марио Црквенчић (29), сви из Бањалуке. Током акције "Лауш" лисице на руке стављене су Александру Милетићу (22) и Ђурђини Вујиновић (20), у чијем је стану наводно пронађена импровизована комора за узгој марихуане. У тој комори пронађена је и узгојена биљка индијске конопље, око пола метра висока.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Бањалука Дарко Новковић истакао је на конференцији за новинаре да су акције резултат вишемјесечне истраге.

- Циљ акција је био сузбијање крађа и трговине, те узгоја дроге. Већина ухапшених су повратници у чињењу кривичних дјела. Током обје акције заплијенили смо одређене доказе  - казао је Новковић. Он је нагласио да су сви осумњичени испитани и уз сагласност дежурног тужиоца пуштени да се бране са слободе.

Према полицијском извјештају, ухапшени су осумњичени за недозвољену производњу и промет опојне дроге и крађе.

Већина ухапшених позната је полицији по чињењу кривичних дјела и хапшени су раније. Александар Милетић хапшен је у фебруару прошле године због сумње да се бавио фалсификовањем новца. Он је тада сумњичен да је заједно са Бориславом Т. ставио у оптицај више лажних новчаница у апоенима од по 100 марака. Они су лажне новчанице убацивали у "слот апарате" у неколико спортских кладионица. Мрђеновић је хапшен такође прошле године због сумње да је починио крађе и напао другу особу.

Запљена

Осим мини-коморе за производњу марихуане, полиција је у акцијама "Опасач" и "Лауш" пронашла и око 87 грама марихуане, 18 грама спида, дигиталну вагу и прибор за паковање и коришћење дроге.

Током акције "Опасач" пронађени су и већи број телевизора,  златни и сребрени накит, сатови, електрични алат, бушилице и брусилице, за које се сумња да су украдени. Пронађен је и алат за обијање, међу којим и неколико пајсера.

Акција "Опасач"

Горан Бабић

Драган Милетић

Бојан Мрђеновић

Марио Црквенчић

Акција "Лауш"

Александар Милетић

Ђурђина Вујиновић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана