У Српцу пронађене 53 стабљике индијске конопље

klix.ba
У Српцу пронађене 53 стабљике индијске конопље

Србац - Полицијски службеници Полицијске станице Србац јуче су ухапсили особу иницијала Р.Т. (1964.) из Српца, због сумње да је производила и продавала дрогу.

Наиме, полицијски службеници дошли су до сазнања да се у мјесту Стари Мартинац, општина Србац, налази засад индијске конопље те су на основу планираних активности организовали опсерацију, како би на мјесту догађаја затекли осумњиченог.


Истог дана у јутарњим часовима појавио се мушкарац, који када је угледао полицијске службенике, почео је бјежати, али су га убрзо стигли и ухапсили.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је овластио полицијске службенике да изврше увиђај. Током увиђаја су пронађене и изузете 53 стабљике зелене боје, које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље, висине од 100-150 центиметара, пластичне канте и канистер за воду.

Изузете биљке бит ће пребачене у Основни суд Градишка и послужиће као доказ у кривичном поступку.

Након завршеног испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, наложио је да се ослободи, а да се након комплетирања и документирања предмета, у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело "Неовлаштена производња и промет опојних дрога" те да се утврди да ли постоји још особа која се могу довести у везу с извршеним кривичним дјелом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана