Три Требињца лишена слободе због дроге и оружја

Срна
Три Требињца лишена слободе због дроге и оружја

Требиње - Требињска полиција лишила је слободе три лица чији су иницијали из Ч.Б, Д.С. и М.С из овог града у чијим је кућама и помоћним објектима пронашла већу количину наоружања и дроге.

Ова лица доводе се у везу и са плантажом индијске конопље коју је полиција јуче пронашла у мјесту Чварићи код Требиња и том приликом одузела 63 стабљике.


Портпарол Центра Јована Цвијетић рекла је да је, након проналаска плантаже, претресом кућа и помоћних објеката на пет локација, које користе Ч.Б. Д.С. и М.С, одузето више комада муниције различитог калибра, два ручна ракетна бацача, више ручних бомби, полуаутоматска пушка, пушка пумпарица.

Том приликом одузета је и осушена индијска конопља, саопштено је данас из Центра јавне безбједности Требиње.

Цвијетићева је навела да су Ч.Б. и М.С. у току дана предати у надлежност Окружног тужилаштва Требиње због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојне дроге.

Према њеним ријечима, против Т.С. и Д.С. наставља се даљи рад на документовању кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У требињском Центру подсјећају да су од почетка године до краја августа доставили шест извјештаја Окружном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу
неовлаштена производња и промет опојне дроге.

У том периоду евидентиран је 81 прекршај, а одузето је више од пет килограма марихуане, 80 грама амфитамина и 29 стабљика индијске конопље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана