Требињка осумњичена да је хаковала Фејсбук профил притвореника

nezavisne.com
Требињка осумњичена да је хаковала Фејсбук профил притвореника

Требиње - Дјевојка А.Ћ. (37) из Требиња хаковала је Фејсбук профил своме суграђанину С.М. док је он у притвору и са њега комуницирала и користила ову друштвену мрежу.

Младић, иначе осумњичен за тешко кривично дјело, налази се у притвору, у Окружном затвору Пударица у Требињу, гдје су му недоступни мобилни телефон, рачунар и било какав приступ интернету и конекција на друштвене мреже.

Све је откривено тако што су младићу долазили у посјету пријатељи и родбина и обавијестили га томе, знајући да му је такав луксуз у затвору недоступан, односно да не може на интернет и друштвене мреже.

Он је након тога реаговао код надлежних у затвору, да би након свега о случају била обавијештена и Полицијска управа Требиње, чији стручњаци за сајбер криминал су открили да је у питању неовлаштено кориштење његовог Фацебоок профила од стране А.Ћ.

У Полицијској управи Требиње су потврдили да су доставили извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица А.Ћ. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи и електронској обради података.

Младић и дјевојка нису у родбинским или љубавним односима. А како незванично сазнајемо, још се не зна зашто је она хаковала профил притвореника, те га користила за комуницирање без неких компромитујућих или спорних садржаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана