Травник: Учесник Пинкових звезда прегазио своју партнерку

Avaz.ba
Травник: Учесник Пинкових звезда прегазио своју партнерку

Травник: Пјевач Зоран Громовић (46), широј јавности познат по учешћу у прошлогодишњем такмичењу „Пинкове звезде", задржан је у просторијама Полицијске станице Травник, гдје је јуче саслушан због сумње да је убио своју колегицу, пјевачицу из Србије Јелену Турсум (35) из Бачке Вањске, с којом је живио у ванбрачној заједници.

Сумња се да је он у суботу у пет сати у Горњем Путићеву, након жестоке свађе, Пасатом прегазио своју дружбеницу Јелену, с којом је у посљедње вријеме заједно наступао по кафанама и свадбама.    

Издате наредбе

У присуству дежурног кантоналног тужиоца и браниоца по службеној дужности, естрадни музичар Громовић јуче је дао исказ службеницима МУП-а Средњобосанског кантона.

- Дао сам наредбу да се осумњичени задржи још 24 сата да би полиција завршила с прикупљањем доказа,  а сутра (данас, оп. а.) ће бити приведен у просторије Кантоналног тужилаштва, гдје ће након испитивања бити одлучено о даљњим радњама које ће бити подузете. Завршена је обдукција тијела страдале, а урађено је и вјештачење возила те узети трагови - казао нам је Мехо Брадић, дежурни кантонални тужилац.

На Одјелу патологије ЈУ Болница Травник,  извршена је обдукција тијела смртно страдале Јелене Турсум. Према прелиминарним резултатима, несретна дјевојка подлегла је од посљедица трауматског шока који је узрокован вишеструким пријелом коштаних структура.

У суботу у раним јутарњим сатима пријављено је да је на локалном путу пронађено тијело млађе женске особе. Полицијске патроле су на лицу мјеста затекле Громовића и његов Пасат, а поред пута и тијело Јелене Турсум.

Громовићев Пасат на полицијском паркингу

Трагични догађај одиграо се на малом макадамском путу који води ка Горњем Путићеву, а у близини  Зоранове викендице. Све се десило наводно  након  свирке у којој су заједно и наступали претходну ноћ. Од извора блиских истрази дознајемо да се пар у возилу посвађао, послије чега је Јелена напустила ауто и кренула путем пјешке. Обдукцијом је потврђено да је Јелена прегажена.

Упаљена свјетла

Како сазнајемо, Зоран је и пријавио полицији да је ударио возилом Јелену, тврдећи да је није видио.

До Зоранове викендице се долази макадамским путем и прилично је забачена у односу на остатак села. Испред викендице је остало горјети свјетло. Како су нам казали мјештани Горњег Путићева, Зоран и Јелена су живјели у викендици. Зорана сви познају јер је свирао на разним слављима, али о трагедији нико не жели говорити.

Живјели у викендици у Горњем Путићеву

Након што Громовић данас буде саслушан у Кантоналном тужилаштву у Травнику, дежурни тужилац одлучит ће о квалификацији дјела и о томе хоће ли предложити одређивање мјере притвора.

Заједничка каријера

Породица Зорана Громовића раније се одселила из Травника, али се он вратио и живио је од пјевања и свирања у угоститељским објектима. Након развода, живио је у викендици у Горњем Путићеву у ванбрачној вези с Турсум, која је имала пријављено пребивалиште у Какњу. Њих двоје су заједно с још једним музичаром, као група „Зока бенд", свирали у бројним градовима у Федерацији БиХ.

Вишеструки пријеломи

На Одјелу патологије ЈУ Болница Травник, према наредби дежурног кантоналног тужиоца, извршена је обдукција тијела смртно страдале Јелене Турсум. Према прелиминарним резултатима обдукције, несретна дјевојка подлегла је од посљедица трауматског шока који је узрокован вишеструким пријелом коштаних структура.

Јеленина порука на Фејсбуку

На свом Фејсбук профилу убијена Јелена је посљедњи пост објавила у петак, 27. новембра. Иза ње је остало двоје малољетне дјеце, дјевојчица и дјечак.

- Не гледајте своју дјецу као на драгуље, него настојте да они то постану...Јер ти кад одгојиш мушко дијете, одгојио си једног човјека, али кад одгојиш женско дијете, одгојио си цијелу породицу - објавила је Јелена на свом Фејсбук профилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана