Топлица и Језеро код Сребренице: Лопови за два дана опустошили 31 кућу

Крстина Ћирковић
Топлица и Језеро код Сребренице: Лопови за два дана опустошили 31 кућу

Сребреница - Лопови су у сребреничкој мјесној заједници Топлица и оближњем насељу Језеро за само два дана обили и опљачкали 31 кућу.

Одборник у Скупштини општине Сребреница Драгић Глишић каже да у кућама које су биле на мети лопова власници и њихове породице бораве само повремено.

- Власници су стално настањени у мјестима изван ове општине. Лопови нису бирали па су опљачкане и српске и бошњачке куће, али и мјесна црква Свете тројице и просторије мјесне заједнице и амбуланте. Изгледа да су лопови добро снимили ситуацију јер на њиховој мети није била ниједна кућа у којој неко стално борави - рекао је Глишић.

Разбојници су на миру претурали ствари по кућама, а да нису журили показали су гостећи се, док су неким власницима чак остављали и поруке.

- Узимали су храну из фрижидера, сједили и јели, а у једној кући су оставили поруку "Биједо, срам те било, немаш ништа у кући" - прича Глишић.

Према његовим ријечима, однесене су техничке ствари, ловачко оружје, пољопривредне машине и алатке и друга вреднија роба коју су пљачкаши нашли у кућама.

У сребреничкој полицији су потврдили да је на подручју Топлице обијено више од десет кућа, те да прикупљају информације и трагају за разбојницима. Истакли су да нису добили пријаву да је опљачкана 31 кућа, али су нагласили да постоји могућност да сви власници нису пријавили пљачку.

- Многи власници ријетко долазе кућама, па је могуће да још нису ни видјели да су опљачкани - истакли су у полицији.

Из Центра јавне безбједности Бијељина саопштено је у петак да је Полицијској станици Сребреница протеклих дана пријављено шест провала у викенд куће у насељу Језеро, те провала у цркву и локалну амбуланту. У свим овим провалама причињена је материјална штета.

- Полиција у координацији са Окружним тужилаштвом Бијељина предузима све мјере и радње на расвјетљавању пријављених кривичних дјела и проналаску извршилаца - истакнуто је у саопштењу ЦЈБ Бијељина, из којег је поручено да становници немају разлога за страх.

На мети и школе

Драгић Глишић је испричао да лопови у походима, који су учестали посљедњих година, нису заобишли ни школе.

- На подручју Скелана је у посљедњих неколико година забиљежен велики број крађа, од рачунарске опреме у Основној школи "Коста Тодоровић" и просторијама мјесне заједнице и Удружења грађана у Црвици до бакарног лима с крова бивше фабрике "Лимко" - подсјетио је Глишић истичући да су забиљежене и бројне провале у викендице на подручју скеланских насеља Добрак, Калиманићи и Црвица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана