Такси одвезао дилере иза браве

Небојша Томашевић
Такси одвезао дилере иза браве

Брчко - Полиција Брчко дистрикта провела је јуче акцију "Такси" у којој је привела седам особа осумњичених за шверц наркотика и пријетњи полицији. Том приликом је заплијенила одређену количину хероина.

Према незваничним информацијама ухапшени су: Ахмет Чачковић, Емир Нухановић, Ануел Салчинивић, Санел Тенгић, Игор Ружић, Ален Тирић и Сабрина Пехлица-Јукић.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емкић, наводећи њихове иницијале, рекао је да се они терете за организовани шверц дрогом.

- Осумњичени су се бавили препродајом хероина и марихуане на подручју Брчко дистрикта. Неки од њих су пријетили полицијским службеницима у протеклом периоду - навео је Емкић.

Он је  додао да ће осумњичени бити испитани након чега ће се одлучити да ли ће и ко од њих бити предат у надлежност тужилаштва Брчко дистрикта.

Према незваничним информацијама ухапшени у акцији "Такси"  су дужи период на подручју Брчког препродавали хероин и марихуану. Дјеловали су као група у којој се знало ко шта ради. Неки од њих су полицајцима који су их раније хапсили због почињених кривичних дјела пријетили убиством и уништавањем имовине.

Већина ухапшених полицији је позната одраније по трговини дрогом. Ухапшени Тирић хапшен је у децембру 2012. године у акцији "Скутер" заједно са још 21 осумњиченим. Тада је заплијењено 2,4 килограма хероина вриједног око 200.000 марака. Салчиновић је хапшен 2010. године у Брчком када је полиција пронашла већу количину наркотичких таблета и хероина. Јукић-Пехлица хапшена је у акцији "Ројал" у јуну 2012. године када је осим ње ухапшено било још 15 особа и заплијењено 10 килограма марихуане.

Претреси

У оквиру акције "Такси" полиција дистрикта претресла је 20 објеката на шест локација на подручју Брчког.

Осим дроге и новца полиција је заплијенила и један аутомобил  за који се сумња да је украден. Извор близак истрази је рекао да је код ухапшених пронађена већа сума новца за коју се сумња да је стечена зарадом од препродаје дроге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана