Свједок о пљачки возила Пошта Српске на Мањачи: Ставили су ми цијев пушке на чело

nezavisne.com
Свједок о пљачки возила Пошта Српске на Мањачи: Ставили су ми цијев пушке на чело

Бањалука - Свједок Лука Лекић, који је 2008. године, када је надомак Бањалуке опљачкано возило "Пошта Српске", радио у агенцији за обезбјеђење "Центурион", испричао је јуче у бањалучком Окружном суду да су га разбојници извукли из возила, те оборили на земљу и на чело му ставили цијев пушке.

Лекић, који је свједочио на суђењу ухапшенима у акцији "Трезор", а које терете за серију разбојништава "тешких" око два милиона марака, рекао је да је 8. маја 2008. године дошао на посао и добио задужење да са колегом прати пошиљку из поште.

"Прошли смо одвајање за Мањачу и послије неколико километара пут нам је попријечио ауди из којег су изашла четири наоружана мушкарца. Радника поште су извукли из његовог возила и тада су двојица кренула према нама и почели пуцати из аутоматске пушке", навео је Лекић.

Додао је да су га извукли из возила и оборили на земљу, те да му је један од разбојника држао цијев пушке на неколико центиметара од чела.

"Узели су нам телефоне и побацали их, а од колеге Николе су узели и пиштољ", испричао је Лекић.

У предмету "Трезор" оптужени су Синиша Страживук (49), Јовица Караћ (42), Милош Мрђен (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), те Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29).

Њима се на терет ставља да су били чланови злочиначког удружења које је опљачкало 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке.

Терете их и за пљачку радника "Alpha Securityа" од којих је украдено 572.857 КМ, пљачку транспорта новца "Пошта Српске" када је заштитарима "Центуриона" украдено 229.854 КМ, те пљачку 33.468 КМ из Raiffeisen банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана