Свједок о пљачки возила Пошта Српске на Мањачи: Ставили су ми цијев пушке на чело

   Свједок о пљачки возила Пошта Српске на Мањачи: Ставили су ми цијев пушке на чело 02.02.2018 10:38 | nezavisne.com

Бањалука - Свједок Лука Лекић, који је 2008. године, када је надомак Бањалуке опљачкано возило "Пошта Српске", радио у агенцији за обезбјеђење "Центурион", испричао је јуче у бањалучком Окружном суду да су га разбојници извукли из возила, те оборили на земљу и на чело му ставили цијев пушке.

Лекић, који је свједочио на суђењу ухапшенима у акцији "Трезор", а које терете за серију разбојништава "тешких" око два милиона марака, рекао је да је 8. маја 2008. године дошао на посао и добио задужење да са колегом прати пошиљку из поште.

"Прошли смо одвајање за Мањачу и послије неколико километара пут нам је попријечио ауди из којег су изашла четири наоружана мушкарца. Радника поште су извукли из његовог возила и тада су двојица кренула према нама и почели пуцати из аутоматске пушке", навео је Лекић.

Додао је да су га извукли из возила и оборили на земљу, те да му је један од разбојника држао цијев пушке на неколико центиметара од чела.

"Узели су нам телефоне и побацали их, а од колеге Николе су узели и пиштољ", испричао је Лекић.

У предмету "Трезор" оптужени су Синиша Страживук (49), Јовица Караћ (42), Милош Мрђен (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), те Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29).

Њима се на терет ставља да су били чланови злочиначког удружења које је опљачкало 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке.

Терете их и за пљачку радника "Alpha Securityа" од којих је украдено 572.857 КМ, пљачку транспорта новца "Пошта Српске" када је заштитарима "Центуриона" украдено 229.854 КМ, те пљачку 33.468 КМ из Raiffeisen банке.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица