Суђење Слободану Марковићу: Чоха на палици умањила снагу удараца

Н. Т.
Суђење Слободану Марковићу: Чоха на палици умањила снагу удараца

Бањалука - Чоха којом је била обмотана палица којом је оптужени Слободан Марковић (57) из Бањалуке напао и претукао суграђанку Биљану Кесеровић могла је да умањи јачину ударца, казао је у бањалучком Окружном суду вјештак механичке струке Борислав Галић.

 

- Палица је од буковог дрвета дужине 73 центиметра конусног облика, а била је обложена чохом која је око ње могла бити обмотана два пута. То амортизује ударац, али се не може рећи колико - казао је вјештак Галић којег је ангажовала одбрана оптуженог Марковића.

Галић је на питање предсједника судског вијећа Сњежане Кудрић истакао да се поменутом палицом ипак могу нанијети опасне повреде.

Марковићу се поново суди за покушај убиства Кесеровићеве коју је према оптужници брутално претукао у децембру 2016. године. Њега је бањалучки Окружни суд  у септембру прошле године осудио на пет година затвора због овог случаја, али је ту пресуду у мају ове године укинуо Врховни суд РС и предмет вратио на поновно суђење. Према укинутој пресуди Марковић је Кесеровићеву покушао убити 5. децембра 2016.  године кад је напао у подземној гаражи и брутално претукао дрвеном палицом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана