Sin podmetnuo, otac gasio požar

Nebojša Tomašević
Sin podmetnuo, otac gasio požar

Banjaluka - Policija je uhapsila Gorana Kneževića (22) iz Banjaluke zbog sumnje da je zapalio šupu svog komšije Nove Vujmilovića u banjalučkoj ulici Marka Miljanova u naselju Lazarevo.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a vatra je progutala oko tonu peleta i krovnu konstrukciju. Plamen je zahvatio i građu vlasništvo Vujmilovićevog komšije Igora Veselinovića. Šteta je procijenjena na više od hiljadu maraka. Vujmilović je kazao da je zahvaljujući komšijama i vatrogascima izbjegnuta veća šteta.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti juče je saopšteno da je šupa zapaljena u četvrtak oko 22.50 časova.

Kazali su da je policija nakon prijave požara brzo otkrila da je vatra podmetnuta i pronašla osobu koja je počinila paljevinu.

- Tokom kriminalističke obrade osumnjičenog G. K. utvrđeno je da je on zapalio šupu. Motiv ove paljevine nije poznat i to će biti utvrđeno naknadno, kao i visina pričinjene štete. Protiv G. K. nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj koji će ga teretiti za paljevinu - kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da je osumnjičeni uz saglasnost tužilaštva nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Vujmilović je "Glasu Srpske" ispričao da mu je otac uhapšenog i dojavio da gori šupa. Kazao je da je vatra kod njega načinila štetu od oko hiljadu maraka.

- Bio sam u kući kada je komšija javio da gori šupa. Kada smo izašli požar se već bio razbuktao i plamen vatre je izbijao na vrh krova šupe u visini kuće. Pozvali smo vatrogasce i odmah sam s komšijama, koje su već bile stigle da pomognu, počeo da gasim vatru. Srećom, brzo su došli i vatrogasci pa je požar lokalizovan. Tako smo spriječili da se širi dalje i zahvati kuću - rekao je Vujmilović.

Naglasio je da sa Goranovim roditeljima i sa njim nikada nije bio u zavadi i da ih dijeli samo ograda te da su uvijek bili u dobrim odnosima. Zbog toga mu, kako kaže, nije jasno zašto je Goran podmetnuo požar.

Prema Vujmilovićevim riječima, u dvorištu komšije Igora Veselinovića izgorjelo je oko kubik građe koja se nalazila u blizini njegove šupe, ali ne zna kolika je šteta.

Kamere

Podmetanje požara u šupi Nove Vujmilovića snimile su kamere video-nadzora s obližnje kuće. Izvor blizak istrazi je kazao da je na osnovu tih snimaka otkriven piroman i uhapšen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana