Син подметнуо, отац гасио пожар

Небојша Томашевић
Син подметнуо, отац гасио пожар

Бањалука - Полиција је ухапсила Горана Кнежевића (22) из Бањалуке због сумње да је запалио шупу свог комшије Нове Вујмиловића у бањалучкој улици Марка Миљанова у насељу Лазарево.

У пожару није било повријеђених, а ватра је прогутала око тону пелета и кровну конструкцију. Пламен је захватио и грађу власништво Вујмиловићевог комшије Игора Веселиновића. Штета је процијењена на више од хиљаду марака. Вујмиловић је казао да је захваљујући комшијама и ватрогасцима избјегнута већа штета.

Из бањалучког Центра јавне безбједности јуче је саопштено да је шупа запаљена у четвртак око 22.50 часова.

Казали су да је полиција након пријаве пожара брзо открила да је ватра подметнута и пронашла особу која је починила паљевину.

- Током криминалистичке обраде осумњиченог Г. К. утврђено је да је он запалио шупу. Мотив ове паљевине није познат и то ће бити утврђено накнадно, као и висина причињене штете. Против Г. К. надлежном тужилаштву биће достављен извјештај који ће га теретити за паљевину - казали су у бањалучкој полицији.

Додали су да је осумњичени уз сагласност тужилаштва након испитивања пуштен да се брани са слободе.

Вујмиловић је "Гласу Српске" испричао да му је отац ухапшеног и дојавио да гори шупа. Казао је да је ватра код њега начинила штету од око хиљаду марака.

- Био сам у кући када је комшија јавио да гори шупа. Када смо изашли пожар се већ био разбуктао и пламен ватре је избијао на врх крова шупе у висини куће. Позвали смо ватрогасце и одмах сам с комшијама, које су већ биле стигле да помогну, почео да гасим ватру. Срећом, брзо су дошли и ватрогасци па је пожар локализован. Тако смо спријечили да се шири даље и захвати кућу - рекао је Вујмиловић.

Нагласио је да са Горановим родитељима и са њим никада није био у завади и да их дијели само ограда те да су увијек били у добрим односима. Због тога му, како каже, није јасно зашто је Горан подметнуо пожар.

Према Вујмиловићевим ријечима, у дворишту комшије Игора Веселиновића изгорјело је око кубик грађе која се налазила у близини његове шупе, али не зна колика је штета.

Камере

Подметање пожара у шупи Нове Вујмиловића снимиле су камере видео-надзора с оближње куће. Извор близак истрази је казао да је на основу тих снимака откривен пироман и ухапшен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана