Saučesnik ubistva Marka Đerića iza rešetaka

Sanja Amidžić
Saučesnik ubistva Marka Đerića iza rešetaka

Trebinje - Miljan Ratković (29) iz Trebinja uhapšen je i predat Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je bio saučesnik u ubistvu kik-boksera Marka Đerića iz Trebinja.

Iz pomenutog tužilaštva u petak su rekli, navodeći inicijale, da je trebinjska policija dostavila dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo nakon čega su osumnjičenog M. R. predali tužilaštvu na dalje postupanje.

- Osumnjičeni je saslušan nakon čega je tužilac nadležnom sudu predložio pritvor u trajanju od 30 dana - kazali su u Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Ubistvo Marka Đerića dogodilo se u nedjelju, 24. maja ove godine oko tri časa iz ponoći kada je u sačekuši hicem iz automatske puške pogođen direktno u srce ispred haustora zgrade u kojoj je živio. On se kobne noći vraćao kući nakon završene smjene u klubu "Merlot" gdje je radio kao radnik obezbjeđenja.

Dan nakon pomenutog ubistva policija je uhapsila Radovana Andrića (19) iz Trebinja zbog sumnje da je ubio Đerića. On je u pritvoru a koja je uloga Ratkovića u ovom zločinu utvrđivaće se u daljem procesu.

Andrić je odranije poznat policiji, a prvi slučaj zbog kojeg je dospio u javnost je kada je išamarao nastavnicu u školi u Trebinju. On je zatim 1. januara 2012. godine pucao na ugostiteljski objekat u pomenutom gradu, jer mu obezbjeđenje nije dozvolilo da uđe.

Prema pričama Trebinjaca nije poznato šta je motiv ubistva Marka Đerića jer je uvijek bio dobar mladić i uzoran sportista Kik-boks kluba "Kobra" iz Trebinja.

- Nikad za pokojnog Đerića nisam čuo da je pravio neke probleme. Uvijek je bio primjeran momak i stvarno me iznenadilo kada sam čuo da je ubijen - kazao je jedan od komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

Kao jedini motiv napada na Marka Đerića njegovi poznanici kažu da bi moglo biti to da je nekad ranije nekog ko je pravio probleme izbacio iz kluba u kojem je radio pa da je riječ o osveti.

Protesti

Stanovnici Trebinja, njih više od hiljadu, od kada je ubijen Marko Đerić u maju, protestovali su u dva navrata u cilju da nadležni organi što prije otkriju ubicu.

- Đerić je bio primjeran mladić u Trebinju. Mi želimo da se što prije otkrije ko je ubio Marka jer njegova porodica to zaslužuje - kazala je jedna od učesnica protesta koja nije željela da joj objavimo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana