Саучесник убиства Марка Ђерића иза решетака

Сања Амиџић
Саучесник убиства Марка Ђерића иза решетака

Требиње - Миљан Ратковић (29) из Требиња ухапшен је и предат Окружном тужилаштву због сумње да је био саучесник у убиству кик-боксера Марка Ђерића из Требиња.

Из поменутог тужилаштва у петак су рекли, наводећи иницијале, да је требињска полиција доставила допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу тешко убиство након чега су осумњиченог М. Р. предали тужилаштву на даље поступање.

- Осумњичени је саслушан након чега је тужилац надлежном суду предложио притвор у трајању од 30 дана - казали су у Окружном тужилаштву Требиње.

Убиство Марка Ђерића догодило се у недјељу, 24. маја ове године око три часа из поноћи када је у сачекуши хицем из аутоматске пушке погођен директно у срце испред хаустора зграде у којој је живио. Он се кобне ноћи враћао кући након завршене смјене у клубу "Мерлот" гдје је радио као радник обезбјеђења.

Дан након поменутог убиства полиција је ухапсила Радована Андрића (19) из Требиња због сумње да је убио Ђерића. Он је у притвору а која је улога Ратковића у овом злочину утврђиваће се у даљем процесу.

Андрић је одраније познат полицији, а први случај због којег је доспио у јавност је када је ишамарао наставницу у школи у Требињу. Он је затим 1. јануара 2012. године пуцао на угоститељски објекат у поменутом граду, јер му обезбјеђење није дозволило да уђе.

Према причама Требињаца није познато шта је мотив убиства Марка Ђерића јер је увијек био добар младић и узоран спортиста Кик-бокс клуба "Кобра" из Требиња.

- Никад за покојног Ђерића нисам чуо да је правио неке проблеме. Увијек је био примјеран момак и стварно ме изненадило када сам чуо да је убијен - казао је један од комшија који није желио да му објавимо име.

Као једини мотив напада на Марка Ђерића његови познаници кажу да би могло бити то да је некад раније неког ко је правио проблеме избацио из клуба у којем је радио па да је ријеч о освети.

Протести

Становници Требиња, њих више од хиљаду, од када је убијен Марко Ђерић у мају, протестовали су у два наврата у циљу да надлежни органи што прије открију убицу.

- Ђерић је био примјеран младић у Требињу. Ми желимо да се што прије открије ко је убио Марка јер његова породица то заслужује - казала је једна од учесница протеста која није жељела да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана