Povratnik Ermin Pavica zapalio i komšijin kombi

Povratnik Ermin Pavica zapalio i komšijin kombi 06.12.2017 17:33 | nezavisne.com

Rogatica - Policija je ponovo Tužilaštvu prijavila Ermina Pavicu (29) iz Rogatice, ovaj put zbog sumnje da je u selu Kukavice zapalio kombi komšije, povratnika Dževada Mašića.

Protiv Pavice je, podsjetimo se, nedavno podnesen još jedan izvještaj, koji ga tereti da je sam sebi slao prijeteće poruke, te zapalio golf 2 i šupu, a onda prijavio da iza toga stoji nepoznati napadač.

Ovi slučajevi su, zajedno s medijskim istupima Pavice, uzburkali duhove, ali se ispostavilo da pozadina nema veze s njegovim statusom povratnika u Kukavice, i istim statusom Mašića, te da oni nisu ugroženi.

Uz navođenje inicijala, iz policije je juče saopšteno da Pavicu sumnjiče da je 25. novembra, ispred kuće Mašića, polio benzinom i zapalio prednji dio kombija folksvagen, usljed čega je taj dio vozila, kao i dio karoserije, potpuno izgorio.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije su potvrdili da je protiv Pavice dostavljen izvještaj za četiri krivična djela: lažno prijavljivanje, javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Sumnja se, konkretno, da je u mobilni telefon, vlasništvo njegove majke, ubacio SIM karticu i sebi poslao prijeteće poruke, te da je zapalio golf 2 koji koristi, kao i šupu, čime je kod članova svoje porodice izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi. Golf je zapaljen 19. novembra, a već 25. novembra planuo je i kombi njegovog komšije.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica