Повратник Ермин Павица запалио и комшијин комби

nezavisne.com
Повратник Ермин Павица запалио и комшијин комби

Рогатица - Полиција је поново Тужилаштву пријавила Ермина Павицу (29) из Рогатице, овај пут због сумње да је у селу Кукавице запалио комби комшије, повратника Џевада Машића.

Против Павице је, подсјетимо се, недавно поднесен још један извјештај, који га терети да је сам себи слао пријетеће поруке, те запалио голф 2 и шупу, а онда пријавио да иза тога стоји непознати нападач.

Ови случајеви су, заједно с медијским иступима Павице, узбуркали духове, али се испоставило да позадина нема везе с његовим статусом повратника у Кукавице, и истим статусом Машића, те да они нису угрожени.

Уз навођење иницијала, из полиције је јуче саопштено да Павицу сумњиче да је 25. новембра, испред куће Машића, полио бензином и запалио предњи дио комбија фолксваген, усљед чега је тај дио возила, као и дио каросерије, потпуно изгорио.

Из Полицијске управе Источно Сарајево раније су потврдили да је против Павице достављен извјештај за четири кривична дјела: лажно пријављивање, јавно изазивање и подстицање насиља и мржње, угрожавање сигурности, те оштећење и одузимање туђе ствари.

Сумња се, конкретно, да је у мобилни телефон, власништво његове мајке, убацио СИМ картицу и себи послао пријетеће поруке, те да је запалио голф 2 који користи, као и шупу, чиме је код чланова своје породице изазвао страх, узнемиреност и осјећај угрожености на националној основи. Голф је запаљен 19. новембра, а већ 25. новембра плануо је и комби његовог комшије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана