Почело суђење Бјелици Бијелић из Бањалуке: Годинама тукла супруга и пријетила му

Небојша Томашевић
Почело суђење Бјелици Бијелић из Бањалуке: Годинама тукла супруга и пријетила му

Бањалука - Бјелица Бијелић (66) из Бањалуке, која је оптужена да је претукла и рукама удавила супруга Душана Бијелића (86), дуже вријеме прије злочина му је пријетила и тукла га, казале су на почетку суђења Бјелици њене прве комшинице Анкица Рачић и Стака Топић.

Обје за Бјелицу кажу да је у посљедње вријеме била тешке нарави и да се свађала са већином комшија, док за Душана тврде да је био миран и повучен.

- Посљедњих година Бјелица и Душан су се стално свађали и чула се галама из њиховог дворишта. Она га је углавном нападала, вријеђала, а жалио нам се и да га је тукла. Говорио је и да му је пријетила да ће га убити - испричала је Рачићева.

Слично је казала и Топићева, која је прва видјела мртвог Душана у кући.

- Звала ме Бјелица и рекла да је Душан умро, да дођем и да позовем комшиницу Далиборку Николић да она донесе ракије. Било ми је чудно да је умро, јер је дан раније ходао и са нама причао нормално. Када сам ушла у кућу, Душан је лежао потрбушке и глава му је била наслоњена на тепсију у којој је било крви - рекла је Топићева.

Према њеним ријечима, Бјелица јој је рекла да је Душан три пута падао са кревета и да се тако повриједио и умро.

- Нисам баш повјеровала у њену причу јер је тај кревет низак да би падањем с њега задобио повреде које сам видјела. Осим тога, између њих је и раније било свађа и насиља. Чула сам да га је и раније тукла - казала је Топићева.

На питање браниоца оптужене Милана Петковића да ли је икада видјела да она туче Душана, Топићева је рекла да није. Исто питање Петковић је поставио и свједоку Анкици Рачић, која је такође истакла да није видјела да Бјелица туче Душана. Обје су јуче у суду истакле да нико у насељу не би волио да оптужена буде пуштена и да им буде комшиница, јер се боје за дјецу.

Бањалучко Окружно тужилаштво Бјелицу терети за насиље у породици. Према оптужници, она је супруга Душана усмртила 4. априла ове године у њиховој кући у улици Вида Њежића у бањалучком насељу Ребровац. Она је супруга ударила више пута, поломила му ребра, те га удавила рукама. У оптужници се наводи да га је вријеђала и тукла још од 2012. године.

Цимерка Кристина Јовковић

Бјелица Бијелић налази се у притвору у затвору на Туњицама, а како сазнајемо цимерка јој је Кристина Јовковић (32) која је осуђена на 12 година робије због убиства бившег момка Александра Мујчиновића Акија (44). Према незваничним информацијама, Бјелица Јовковићевој даје новац за цигарете, док она њој помаже у свакодневним потребама, те јој скраћује косу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана