Побјегао злостављач Богдана Ракића

nezavisne.com
Побјегао злостављач Богдана Ракића

Теслић, Бањалука - Основни суд у Теслићу наредио је издавање потјернице за одбјеглим Теслићанином Бранком Јурићем (24), који је на четири године и шест мјесеци робије осуђен за злостављање, мучење и брутално премлаћивање суграђанина Богдана Ракића (19), сазнају "Независне".

Како нам је потврђено, Јурићу, али и Армину Јашаревићу (25), који је, такође правоснажно осуђен на идентичну казну, прије готово мјесец дана достављен је позив за издржавање казне, али се двадесетчетворогодишњак није одазвао суду, док је његов годину старији саучесник затворен!

Прецизније, Основни суд у Теслићу је 19. фебруара Јурићу и Јашаревићу доставио позив.

Осам дана касније, Казнено-поправни завод Бањалука на Туњицама обавјештава овај суд да је тог дана Јашаревић примљен на издржавање казне, али не и Јурић!

"С обзиром на то да се осуђени Б.Ј. није одазвао позиву суда за извршење казне затвора, овај суд је 27. фебруара издао наредбу за издавање потјернице за Б.Ј.", потврђено је "Независним" у Основном суду у Теслићу.

Овим се сага у вези са случајем који је шокирао БиХ наставља, тим више што се Јурић није смиривао ни док је чекао правоснажну пресуду, већ се прије неколико мјесеци поново огријешио о закон - теслићка полиција га је пријавила Окружном јавном тужилаштву Добој за учествовање у тучи.

Док се за одбјеглим насилником, којем ни васпитање није јача страна, а што је доказао када је новинарима показивао средњи прст, трага, Богдан Ракић, који је доживио језиве страхоте у режији двојице злостављача, истиче да је огорчен.

"Смијешно је то што је успио побјећи. Сазнаће се ко стоји иза ових радњи. Ту се ради о нечијем пропусту. Шта ако је отишао у иностранство? Откуд му документи, ко му је допустио да код себе има документе", пита Ракић.

Додаје да због бруталног батинања и данас има бројне посљедице те да му је интензитет вида ослабио на свега 40 одсто.

"Зашто он сад не буде 'херој', као онда кад се на мени иживљавао?! Зашто не одлежи своју казну, која је ионако мала у односу на оно што ми је урадио", пита се Ракић.

Окружни суд у Добоју, подсјетимо, повећао је казне Јашаревићу и Јурићу, те их за злостављање, мучење и брутално премлаћивање Ракића правоснажно осудио на по четири године и шест мјесеци робије. У првостепеном поступку Јашаревић и Јурић су, 4. септембра прошле године, у Основном суду у Теслићу осуђени на по двије године и осам мјесеци. Судећи по оптужници, Јашаревић и Јурић су гнусним чином Ракића жељели да застраше. Заједно с једним мушкарцем, који је возио ФИАТ, 1. новембра 2016. године одвезли су Богдана на планину Борја. По доласку на планину, један од злостављача је рекао возачу да заустави и угаси возило, остави упаљена кратка свјетла те да остане у ауту.

"Један од оптужених ударио је Ракића у грудни кош и овај се преврнуо назад неколико метара. На наређење оптужених да дође до њих, он је дошао, након чега су га изударали ногама", стајало је у оптужници, по којој су проглашени кривима.

Један од актера потом је извадио маказе из јакне, те су почели наизмјенично да му сијеку косу, браду и лијеву трепавицу на оку.

Ракић је затим пао отежано дишући, док му је крв ишла из уста и носа, али се тортура ту није завршила. Наредили су му да се скине го, а нешто касније и да се обуче. Док се Богдан облачио, добио је ново наређење: да гаћама обрише крв из носа и уста.

Један од нападача је тада из возила извадио сајлу и њом везао Ракића за дрво, а пошто се Богдан пожалио да отежано дише, одвезао га је, али иживљавање није престало. Наредили су му да се баци уназад низ литицу у шуми, на шта их је он молио да то не ради, али се на крају ипак морао бацити. Затим га је један од нападача питао да ли је жедан, а кад је рекао да јесте, наредили су му да пије урин, говорећи: "Ево ти, пиј!" Када је попио урин, они су наставили да га млате, а затим су му наредили да сједне у возило, те су кренули према Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана