Пјевач ) из Мркоњић Града погинуо путујући на славу

Невена Бунић
Пјевач ) из Мркоњић Града погинуо путујући на славу

Мркоњић Град - Пјевач Ђурађ Ђурановић (33) из Мркоњић Града погинуо је у судару "аудија" и "мерцедеса" на магистралном путу у мјесту Брдо код ове општине.

Саобраћајна несрећа десила се јуче 15 минута послије поноћи када је дошло до директног судара ова два аутомобила. Ђурановић је био за воланом "аудија" и страдао је на лицу мјеста, док је Слободан Васић (51), који је управљао "мерцедесом", прошао са лакшим повредама и након збрињавања у Универзитетском клиничком центру РС пуштен је на кућно лијечење.

Према незваничним информацијама, Ђурановић је кобне вечери возио из правца града према Балкани, гдје је ишао на славу Часне вериге код пријатеља, док је Васић возио из супротног правца. Наводно је брза вожња довела до директног судара, али још нису познате све околности несреће. Један од мјештана, којег је пробудио јак удар, казао је да је повријеђени Васић послије судара био свјестан.

- Чуо сам како неко из "мерцедеса" дозива помоћ. Зауставили су се други возачи и покушавали су да га извуку из аута, а ја сам отрчао до "аудија" да видим шта је са другим возачем - испричао је овај мјештанин, чију изјаву су пренијели портали.

Када је пришао ауту, угледао је младића обливеног крвљу.

- Преминуо је недуго затим пред мојим очима - рекао је шокирани мјештанин.

Ђурановић је иза себе оставио супругу и двоје дјеце.

- Ђука је имао кћеркицу, а прије десетак дана је постао отац још једне дјевојчице. Био је добар и поштен, сви у граду су га вољели - причају потресени суграђани.

Настрадали пјевач од дјетињства се бавио музиком, а снимио је и низ композиција. Потиче из музичке породице и његов отац Марко је такође пјевач, као и сестра и брат Александра и Саво. Познат је и по дуету са пјевачицом Анабелом Атијас, која је јуче за српске медије изјавила да јој је Ђука био један од најближих људи у животу.

- Чули смо се пре три дана. Честитао ми је рођендан и обећао да ће доћи да накнадно прославимо. Био је мој велики пријатељ, мој супруг га је обожавао, и он њега. Велика трагедија је ово што се догодило. Толико сам тужна, као да ми је род рођени. Био је анђео, људина, борац велики. Не могу да верујем да га нема - казала је Атијасова.

Обдукција

На лице мјеста убрзо након стравичне несреће стигла је полиција, као и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци који су обавили увиђај.

- Наложили смо да се предузму све радње и вјештачења како би био утврђен тачан узрок несреће. Наложена је и обдукција тијела страдалог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Српске - навели су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана