Пет Бањалучана ухапшено због крађе пара од власника маркета Ас

Пет Бањалучана ухапшено због крађе пара од власника маркета Ас 14.09.2017 12:10 | Nezavisne.com

Бањалука - Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су пет Бањалучана, осумњичених да су више пута из истог фолксваген пасата украли новац.

"Независне" незванично сазнају да их полиција терети да су новац украли од власника маркета "Ас", а да су ухапшени Борис К. (27), Срђан М. (26), Владо Ч. (27), Жарко Б. (39) и Александар К. (26). Они су "пали" јуче у акцији "Маркет 1", спроведеној под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Бањалучани су осумњичени да су од 6. јуна прошле године до 11. октобра исте године, заједно и одвојено, извели двије тешке крађе, једну крађу, те да су одвезли ауто, а све је власништво истог човјека - власника маркета "Ас".

Како се сумња, они су уз претходни договор, 12. августа прошле године, у Улици Слободана Кустурића, дошли до маркета, те искористили непажњу власника и украли пасат, као и новац који се налазио у возилу.

Затим су, како се сумња, возило оставили, након што су покушали да униште трагове. Пасат је тада пронађен и враћен власнику.

Међутим, осумњичени су поново, 7. октобра 2016. и 11. октобра исте године, из истог пасата, паркираног у Улици Југ Богдана, украли већу количину новца.

"Описаним радњама осумњичени су причинили штету власнику у износу око 40.000 КМ", рекли су из полиције.

Ова акција је изведена у заједничким планским активностима припадника Полицијске управе Бањалука.

Ријеч је о припадницима Сектора криминалистичке полиције - Одјељење за имовинске деликте, преваре и фалсификате, затим Одјељења за општи криминалитет, те Полицијске станице за интервенције, као и полицијских станица Обилићево, Лауш и Поткозарје.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица