Пало 16 дилера дроге

Агенције
Пало 16 дилера дроге

Сарајево - Припадници Федералне управе полиције у акцији "Мост" ухапсили су 16 особа и заплијенили већу количину дроге и оружја, а за пет осумњичених биће затражен једномјесечни притвор.

Ухапшени су А. Р, А. Џ, Х. Џ, Џ. Х, Ј. Г, Е. Г, М. Б, А. Ј, Е. Д, Ф. О, А. М, С. А, А. Б, С. Н, А. Н. и А. Ц. Они се терете да су на подручју Кантона Сарајево набављали и продавали различите врсте дроге и незаконито држали већу количину оружја.

Према непотврђеним информацијама они су продају дроге договарали телефоном, а на договорена мјеста одвозили мотоциклима и возилима.

Претресом више локација у Сарајеву и Горажду полиција је заплијенила 25 килограма дроге, двије аутоматске пушке, три пиштоља, муницију, три војна експлозивна средства, палице, ножеве, боксере и већу суму новца евра за коју се сумња да је прибављена продајом дроге. 

Руководилац акције Мирко Купрешаковић рекао је јуче на прес-конференцији да је у оквиру акције "Мост" до јуче саслушано више од 20 особа.

- Све особе након активности ФУП-а и лишавања слободе уз извјештај о почињеном кривичном дјелу биће предати у даље поступање Кантоналном тужилаштву у Сарајеву - казао је Купрешаковић. Додао је да пронађена дрога била намијењена за тржиште БиХ.

До закључења овог броја "Гласа Српске" акција "Мост" није завршена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана