Оставили болесног сина самог да четири дана лута по Требињу

novosti.rs
Оставили болесног сина самог да четири дана лута по Требињу

Требиње - Требињска полиција протеклог викенда пронашла је 30-годишњег руског држављанина код кога је примјећена неспособност комуникације и несналажење због чега је смјештен у општу Болницу у Требињу, а претпоставља се да су га у таквом стању без ичије контроле оставили његови родитељи.

Грађани Требиња у суботу су пријавили полицији да се у једном требињском насељу налази непозната особа која улази и излази из зграда, а приликом његове идентификације откривено је да се ради о држављану Русије, да има задравствених проблема и није способан да комуницира, па је због сумњи да болује од аутизма смјештен у болницу.

Како незванично сазнају Вечерње новосто држављанин Русије код себе је имао руксак, пасош и нешто новца, а накнадно је утврђено да је у БиХ ушао 26. јуна заједно са оцем и мајком, који су га, како се претпоставља, оставили у Требињу.

Њих троје су из правца Црне Горе заједно ушли у БиХ у вечерњим часовима, а свега 40 минута касније на граничном прелазу Зубци, на путу Требиње - Херцег Нови, евидентирано је да су БиХ напустили само отац и мајка.

Младић није био у стању да објасни одакле је дошао, гдје живи, гдје је смјештен у Црној Гори па је у потрагу за родитељима сем ПУ Управе Требиње и Службе за послове са странцима БиХ укључена и црногорска полиција.

А, управо црногорски полицајци лоцирали су родитеље у понедељак 2. јула у Тивту, одакле се отац само јавио да ће у току дана доћи по младића и није објашњавао због чега и како му се син нашао сам у таквом здравственом стању у Требињу.

Младић је практично четири дана сам лутао једним од требињских насеља све док га нису примјетили грађани, пријавили полицији, наког чега је смјештен у болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана