Младић опелом ударио у дрво и погинуо

Небојша Томашевић
Младић опелом ударио у дрво и погинуо

Мркоњић Град - Срђан Чулић (20) из Бјелајца код Мркоњић Града погинуо је јуче 35 минута послије поноћи у Старом Селу када је возећи "опел астру" слетио с пута, пробио заштитну ограду и ударио у дрво.

Он је пета жртва саобраћајних несрећа, које су се десиле у посљедња четири дана на потезу од Бањалуке до Мркоњић Града.

Чулић је био сам у аутомобилу када је, из непознатих разлога, изгубио контролу над возилом.

- Од силине удара возач је на мјесту остао мртав - наводе у полицији.

Из бањалучког Окружног тужилаштва саопштено је да је увиђај обавио дежурни тужилац Раденко Јанковић и саобраћајна полиција из Мркоњић Града.

- Узрок несреће биће познат по завршетку истраге. Дежурни тужилац наложио је да буду предузете све истражне мјере као и вјештачења ради расвјетљавања свих околности саобраћајне несреће. Тијело страдалог Чулића превезено је на обдукцију у Завод за судску медицину Републике Српске - рекла је портпарол бањалучког Окружног тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

Иза страдалог младића остали су родитељи и млађи брат. Рониоци су и јуче трагали за тијелима Младена Инђића (50) из Бијељине, који је у недјељу "тојотом" слетио у Врбас и Момира Радукића, који је био у "шкоди", која је исти дан такође слетјела у ријеку. Заједно с Радукићем била је његова супруга Мирјана (48), чије је тијело пронађено у "шкоди". Обје несреће су се догодиле у поподневним часовима, а страдање Радукића откривено је сасвим случајно док се трагало за Инђићевим тијелом. Рониоци су 50 метара ниже од "тојоте" пронашли "шкоду" са лешом жене.

Брачни пар Радукић живио је у Словенији, а протекли викенд провели су на свом имању у Агином Селу код Бањалуке. Послије обиљежавања Лазареве суботе, у недјељу поподне кренули су за Марибор. Само неколико километара даље од куће су настрадали.

Инђић је возећи џип "тојота" слетио у Врбас у близини Сурјана. С њим у возилу били су његови суграђани из Бијељине Жељко Остојић и Нинослав Совић, који су успјели да се спасу. Инђић је наводно успио изаћи из возила и покушао је да плива, али га је јака ријечна струја однијела у смрт.

У недјељу се, осим ових, догодила и саобраћајна несрећа у Карановцу код Бањалуке у којој је живот изгубила Милица Кукић (25) из Лакташа. Она је била сувозач у "пасату", који је слетио у Врбас у близини моста у Карановцу. Аутомобилом је управљао њен момак Данило Ракић (29) из Лакташа, који је, иако повријеђен, успио да исплива из ријеке. Тијело настрадале Кукићеве и "пасат" извучени су у понедјељак из Врбаса.

Превртање комбија

Комби пун пилића преврнуо се у уторак у Рекавицама код Бањалуке, али срећом није било страдалих. Несрећа се десила у поподневним часовима када је комби најприје ударио у стуб поред пута, а затим се преврнуо на кров. У полицији су казали да су обавили увиђај и да ће узрок ове несреће бити познат након истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана