Мајка убила новорођенче и закопала га у дворишту

Н. Т.
Мајка убила новорођенче и закопала га у дворишту

Бихаћ - Полиција је ухапсила Р. Ч. (43) из Бихаћа због сумње да је усмртила своје новорођенче, чије је тијело закопала у дворишту породичне куће у насељу Брековица.

Осумњиченој су лисице на руке стављене након анонимне дојаве мушкарца из Брековице.

- Он је позвао полицију и казао да сумња да је Р. Ч. усмртила своју бебу. Рекао је да је жена била трудна и да је очигледно да се породила, али да нема новорођенчета - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, након тога полиција је привела Р. Ч., која је у први мах све негирала. Истакао је да је осумњичена затим одведена у Кантоналну болницу у Бихаћу, гдје је прегледом утврђено да се породила неколико дана раније.

- Тек након тога она је полицији признала злочин. Испричала је да се породила прије седам дана и да је бебу потом усмртила, замотала је у пластичну фолију и затим закопала у близини куће - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Додао је да је полиција одмах послата на терен и у дворишту

осумњичене пронашла закопано тијело бебе. Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић казала је да Р. Ч. терете за чедоморство.

- Истрага се води под надзором дежурног тужиоца УСК. Биће урађена обдукција, као и вјештачења ради утврђивања околности овог догађаја и узрока смрти новорођенчета - казала је Галићева, која није могла да открива више детаља.

Према незваничним информацијама, тужилаштво ће тражити неуропсихијатријско вјештачење осумњичене.

- Потребно је утврдити да ли је Р. Ч. у вријеме кривичног дјела била урачуњива и какво је било њено психичко стање - казао је извор близак истрази.

Осумњичена Р. Ч. је штићеница Центра за социјални рад из Бихаћа, чији стручњаци су укључени у истрагу и испитивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана