Majka ubila novorođenče i zakopala ga u dvorištu

N. T.
Majka ubila novorođenče i zakopala ga u dvorištu

Bihać - Policija je uhapsila R. Č. (43) iz Bihaća zbog sumnje da je usmrtila svoje novorođenče, čije je tijelo zakopala u dvorištu porodične kuće u naselju Brekovica.

Osumnjičenoj su lisice na ruke stavljene nakon anonimne dojave muškarca iz Brekovice.

- On je pozvao policiju i kazao da sumnja da je R. Č. usmrtila svoju bebu. Rekao je da je žena bila trudna i da je očigledno da se porodila, ali da nema novorođenčeta - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, nakon toga policija je privela R. Č., koja je u prvi mah sve negirala. Istakao je da je osumnjičena zatim odvedena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je pregledom utvrđeno da se porodila nekoliko dana ranije.

- Tek nakon toga ona je policiji priznala zločin. Ispričala je da se porodila prije sedam dana i da je bebu potom usmrtila, zamotala je u plastičnu foliju i zatim zakopala u blizini kuće - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je policija odmah poslata na teren i u dvorištu

osumnjičene pronašla zakopano tijelo bebe. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić kazala je da R. Č. terete za čedomorstvo.

- Istraga se vodi pod nadzorom dežurnog tužioca USK. Biće urađena obdukcija, kao i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja i uzroka smrti novorođenčeta - kazala je Galićeva, koja nije mogla da otkriva više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo će tražiti neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičene.

- Potrebno je utvrditi da li je R. Č. u vrijeme krivičnog djela bila uračunjiva i kakvo je bilo njeno psihičko stanje - kazao je izvor blizak istrazi.

Osumnjičena R. Č. je štićenica Centra za socijalni rad iz Bihaća, čiji stručnjaci su uključeni u istragu i ispitivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana