Лажне масерке старцу украле 1.800 марака

Небојша Томашевић
Лажне масерке старцу украле 1.800 марака

Козарска Дубица - Лажне масерке су од Радомира Трубарца (94) из Козарске Дубице украле 1.800 марака.

Како је потврђено у Центру јавне безбједности Приједор, двије особе су се старцу представиле као чланице хуманитарне организације које пружају помоћ старијим особама. Додали су да је превару, која се догодила између 22. и 24. јануара, пријавио Трубарчев син Мирослав (69).

- Према пријави, двије жене су дошле у кућу његовог оца и рекле да нуде бесплатну масажу старијим особама. Након што је измасиран, Радомир је отишао у другу просторију да наложи ватру, што су преваранткиње искористиле и украле новац из његовог ноћног ормарића из собе - навели су у ЦЈБ Приједор и додали да је у току истрага с циљем идентификовања и хапшења осумњичених.

Радомиров син Мирослав испричао је да је његовог оца опљачкала старија жена црне косе која га је измасирала. Казао је да је прије "црнке" на врата куће његовог оца долазила плавуша која му је нудила масажер.

- Прво је дошла жена плаве косе и понудила оцу да купи масажер. Он је то одбио јер је раније преварен за исту ствар. Након пола сата дошла је старија жена црне косе и рекла да је из хуманитарне организације, да нуди помоћ и бесплатну масажу. Чим је ушла у кућу, одмах је почела да га масира, а затим га одвела у собу рекавши му да легне на кревет - казао је Мирослав. Он вјерује да је плавуша извиђала терен за црнку како би се увјериле да је отац сам.

Према његовим ријечима, када је жена завршила с масажом, он ју је питао да плати услугу, али, нажалост, то га је, како каже, коштало много више.

- Рекла му је да је бесплатно, али је он одлучио да је почасти, те је из ноћног ормарића узео новчаник, донио 10 марака и дао јој. Она је вјероватно посматрала гдје држи паре, па је искористила његову непажњу. Док је он отишао да наложи ватру у дневни боравак, она га је покрала и отишла - испричао је Мирослав Трубарац.

Нагласио је да је та жена на одласку из куће оцу Радомиру рекла да се закључа и да никуда не иде сат до два.

- То је вјероватно урадила да би могла побјећи ако он схвати да је опљачкан. Међутим, отац је тек сутрадан открио да нема новца, па смо све пријавили полицији - рекао је Трубарац.

Извор близак истрази је казао да је старац опљачкан на сличан начин као што су до сада "оперисале" Илда Х. (21), Емина Д. (20) и малољетница (16), које су због сличних превара биле ухапшене у Добоју. Оне су од двије старице украле велику количину новца тако што су се лажно представиле као медицинске раднице Центра за социјални рад које пружају бесплатну помоћ и масажу, те ушле код њих. Утврђено је да је једна масирала опљачкане жене, а друга из кућа покупила новац. Против њих је поднесен извјештај тужилаштву и пуштене су да се бране са слободе.

У ЦЈБ Приједор нису могли да кажу да ли се ови случајеви повезују, само су истакли да је истрага у току.

Претходни случајеви

1. Двије дјевојке, лажно се представљајући као масерке, средином априла прошле године од Милоша Тубина (81) из Санског Моста украле 180 евра.

2. Двије жене у јуну 2014. у Броду опљачкале старца, од којег су узеле банковну картицу и пин код и затим са његовог рачуна дигле новац.

3. Илда Х. (21), Емина Д. (20) и малољетница (16) ухапшене у Добоју у октобра прошле године јер су од двије старице украле велику количину новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана