Лажна новинарка узимала новац под плаштом хуманости

Невена Бунић
Лажна новинарка узимала новац под плаштом хуманости

Добој - Полиција у Добоју истражује случај лажне новинарке Алтернативне телевизије која је на превару узела новац од добојског предузећа „Требаваекспрес“ за измишљену хуманитарну акцију.

Жена која се представљала као Сања Петровић и новинарка Алтернативне телевизије средином новембра звала је ово предузеће са мобилног телефона. Рекла је да ова медијска кућа организује хуманитарну акцију за помоћ жени са инвалидитетом из Црне Ријеке и да ће снимити све привреднике из овог града који помогну. Састанак је наводно требало да се одржи у једном хотелу у Добоју.

Друга жена са деформитетом наредног дана је дошла у предузеће, позвала се на претходни телефонски разговор са наводном новинарком, потписала признаницу и узела 100 марака. Када су радници „Требаваекспреса“ узвратили позив на познати број, Сању нису добили, а речено им је да је имала смртни случај и да ће се јавити.

- Нико се није јавио, након чега смо алармирали полицију. Жена која је узела новац је изгледала болесно. Иако увијек провјеравамо коме дајемо паре, овога пута нисмо, али имамо потпис на признаници - рекао је шеф саобраћаја „Требаваекспреса“ Асмир Хоџић.

Истакао је да сума коју су дали жени није велика, али да желе да укажу на овакве преваре и упозоре грађане.

- Наше предузеће се одувијек одазивало хуманитарним акцијама и вољни смо помоћи, али не бих желио да ова жена превари и друге. На крају крајева, овако и неправедно нарушава углед ове медијске куће - казао је Хоџић.

У полицији су рекли да им је случај пријављен јуче и да раде на расвјетљавању свих околности.

- Покренули смо истрагу и радимо на проналаску ових жена, као и утврђивању чињеница. Према наводима пријаве оштећеног, оне су осумњичене за кривично дјело превара - рекли су у Полицијској управи Добој.

АТВ

У Алтернативној телевизији су рекли да у њиховој медијској кући не ради новинарка која се зове Сања Петровић.

- То дефинитивно није наша радница. Осуђујемо свакога ко у лажно име узима новац од других за хуманитарне акције, а нарочито оне који користе име наше телевизије. Вјероватно је неко видио наше прилоге о социјалним случајевима, па је дошао на идеју да може преварити људе играјући на карту болесних - рекли су у овој телевизији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана