Laguna sakrila tajnu na dnu jezera

Nebojša Tomašević
Laguna sakrila tajnu na dnu jezera

Prijedor - "Reno laguna", vlasništvo T. Š. iz Prijedora, čija je krađa prijavljena 15. marta 2016. godine, pronađen je u jezeru Adamuša u Ljubiji kod Prijedora. Na njemu nisu otkriveni tragovi krađe, što je otvorilo sumnju kako je završio na dnu jezera.

- Za automobilom je potraga trajala skoro godinu i po, a nedavno je policiji u Prijedoru prijavljeno da se u jezeru Adamuša nalazi automobil. Vozilo je izvučeno uz pomoć pripadnika Vatrogasne jedinice Prijedor i utvrđeno je da se radi o "reno laguni". Na osnovu registarskih tablica koje su bile na njemu, utvrđeno je da je krađa ovog vozila prijavljena prošle godine i da je njegov vlasnik T. Š. - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Dodali su da su automobil uništili voda i mulj, ali da na njemu nisu pronađeni drugi tragovi koji ukazuju na eventualno krivično djelo.

- Automobil je nakon uviđaja vraćen vlasniku. Više detalja ne možemo da otkrivamo dok se ne završi istraga i prikupe svi dokazi - rekli su u policiji.

S obzirom na činjenicu je prijavljena krađa vozila, a na njemu nisu nađeni tragovi koji to potvrđuju, istraga je usmjerena u nekoliko pravaca.

- Na automobilu nije bilo oštećenja na bravi vrata, niti na bravi i sistemu za startovanje motora. Nisu bili ni pokidani kablovi. To sve ukazuje da je neko imao ključ od vozila i normalno ga odvezao. Istražuje se da li je vlasnik možda izgubio ključ ili ga nekome dao. Takođe se ne isključuje ni mogućnost da je automobil gurnut u jezero radi naplate osiguranja, mada za sada nema podataka da je uopšte bi­o osiguran - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, postoji i varijanta da je neko ukrao rezervni ključ automobila i tako ga odvezao i survao u jezero.

Prema prijavi, automobil je ukraden sa parkinga u jednoj od prijedorskih ulica. S obzirom na to da iz policije nije saopšten identitet vlasnika vozila, nismo uspjeli da ga pronađemo i kontaktiramo.

Ključevi

Na području Prijedora ranije je zabilježeno nekoliko slučajeva pronalaska ukradenih vozila bez oštećenja, ali su ona kradena uz pomoć ključeva. Tako je u martu prošle godine uhapšen A. D. (21), koji je u Kozarcu kod Prijedora ukrao ključeve BMNj-a svog poznanika, uzeo automobil, provozao ga i vratio slupanog. Takođe, prije nekoliko godina uhapšen je i D. J., koji je u Prijedoru "golf 2", u kojem je pronašao ključeve, provozao i ostavio napušten u jednom naselju u blizini pomenutog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana