Лагуна сакрила тајну на дну језера

Небојша Томашевић
Лагуна сакрила тајну на дну језера

Приједор - "Рено лагуна", власништво Т. Ш. из Приједора, чија је крађа пријављена 15. марта 2016. године, пронађен је у језеру Адамуша у Љубији код Приједора. На њему нису откривени трагови крађе, што је отворило сумњу како је завршио на дну језера.

- За аутомобилом је потрага трајала скоро годину и по, а недавно је полицији у Приједору пријављено да се у језеру Адамуша налази аутомобил. Возило је извучено уз помоћ припадника Ватрогасне јединице Приједор и утврђено је да се ради о "рено лагуни". На основу регистарских таблица које су биле на њему, утврђено је да је крађа овог возила пријављена прошле године и да је његов власник Т. Ш. - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Додали су да су аутомобил уништили вода и муљ, али да на њему нису пронађени други трагови који указују на евентуално кривично дјело.

- Аутомобил је након увиђаја враћен власнику. Више детаља не можемо да откривамо док се не заврши истрага и прикупе сви докази - рекли су у полицији.

С обзиром на чињеницу је пријављена крађа возила, а на њему нису нађени трагови који то потврђују, истрага је усмјерена у неколико праваца.

- На аутомобилу није било оштећења на брави врата, нити на брави и систему за стартовање мотора. Нису били ни покидани каблови. То све указује да је неко имао кључ од возила и нормално га одвезао. Истражује се да ли је власник можда изгубио кључ или га некоме дао. Такође се не искључује ни могућност да је аутомобил гурнут у језеро ради наплате осигурања, мада за сада нема података да је уопште би­о осигуран - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, постоји и варијанта да је неко украо резервни кључ аутомобила и тако га одвезао и сурвао у језеро.

Према пријави, аутомобил је украден са паркинга у једној од приједорских улица. С обзиром на то да из полиције није саопштен идентитет власника возила, нисмо успјели да га пронађемо и контактирамо.

Кључеви

На подручју Приједора раније је забиљежено неколико случајева проналаска украдених возила без оштећења, али су она крадена уз помоћ кључева. Тако је у марту прошле године ухапшен А. Д. (21), који је у Козарцу код Приједора украо кључеве БМЊ-а свог познаника, узео аутомобил, провозао га и вратио слупаног. Такође, прије неколико година ухапшен је и Д. Ј., који је у Приједору "голф 2", у којем је пронашао кључеве, провозао и оставио напуштен у једном насељу у близини поменутог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана