Крвавих препона Бањалучанин довезен у болницу

Небојша Томашевић
Крвавих препона Бањалучанин довезен у болницу

Бањалука - Рањавање Синише Папка (26) из Бањалуке, који је с устрелном раном у предјелу препона довезен у бањалучку Службу хитне медицинске помоћи, јуче је било обавијено велом тајне јер није било познато ко је и гдје ранио овог младића.

Папка је, како сазнајемо, у Службу хитне помоћи “гофом 4” у ситним сатима довезла још непозната особа и оставила га “у рукама” медицинара. Тај аутомобил касније је пронашао Папков брат у бањалучком насељу Лауш, у Подгрмечкој улици. Извор близак истрази казао је да постоје бројна неодговорена питања у вези с овим случајем.

- Потребно је утврдити ко је возио “голф” којим је рањени Синиша Папак довезен, те гдје је и како рањен. Полиција од њега није могла узети изјаву због тежине повреда, а љекари инспекторима не дозвољавају да га испитају док се не опорави. Због тога још не знамо тачну причу шта се и како десило - рекао је овај извор “Гласа Српске”.

Појаснио је да је у поменутом аутомобилу на мјесту сувозача пронађена крв за коју се претпоставља да је Синишина.

- Потребно је ипак то испитати и вјештачити трагове, а то све траје. Надамо се да ће многе ствари бити јасније када Синиша буде саслушан. За сада се не може искључити ни  могућност да је можда сам себе случајно ранио - појаснио је овај извор “Гласа Српске”.

Нагласио је да Папак одраније није познат по кривичним дјелима, нити је довођен у везу с неким полицијским акцијама које су провођене на подручју Бањалуке.

- У полицијским евиденцијама је забиљежен једино као починилац саобраћајних прекршаја - казао је наш извор.

Полицијска управа Бањалука саопштила је да им је рањавање младића пријављено јуче око 1.20 часова из Службе хитне помоћи.

- Покренута је истрага у циљу утврђивања свих околности настанка повреда двадесетшестогодишњака, који је возилом довезен до Службе хитне медицинске помоћи. Полиција предузима све потребне мјере како би се утврдило мјесто и начин повређивања - рекли су у ПУ Бањалука и потврдили да је пронађено возило којим је рањени довезен.

Истакли су да док не буде завршена истрага не могу да кажу више информација и да откривају детаље о овом случају.

Стање

У Универзитетско-клиничком центру Републике Српске, наводећи иницијале, казали су да је Синиша Папак збринут и да је његово здравствено стање тренутно стабилно.

- Пацијент С. П. је задобио устрелну рану у подручју лијеве препоне и по пријему је смјештен на Клинику за анестезију и интензивно лијечење. Након збрињавања повреда, пребачен је на даље лијечење на Клинику за урологију - рекли су у УКЦ-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана