Крижановић ножем у врат убо познаника са којим је пио

Небојша Томашевић
Крижановић ножем у врат убо познаника са којим је пио

Бусовача - Борислав Крижановић (52) из Бусоваче ухапшен је због сумње да је ножем у врат убо суграђанина Енеса Бркића (33) и нанио му тешке повреде опасне по живот.

Све се десило у суботу увече у Борислављевој кући у Бусовачи, гдје је овај двојац заједно пио алкохол и дружио се цијело поподне.

Повријеђени Бркић је прво превезен у болницу у Новој Билој, гдје му је указана помоћ, а због тежине повреда збринут је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, гдје задржан.

- Према досадашњим резултатима истраге они су се током заједничке пијанке жестоко посвађали, а затим и потукли. Током тог нагуравања Крижановић је узео нож и напао Бркића. С обзиром на то да је утврђено да су пили, може се претпоставити да је овом догађају допринио и алкохол. Претпостављамо да су обојица били пијани - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, мотив свађе није тачно утврђен, а ни њихови познаници не могу да претпоставе зашто се то десило.

- Шта се заиста дешавало између њих и због чега је до свега овога дошло биће познато када се обојица испитају и прикупе сви докази - казао је овај извор.

Из МУП-а Средњобосанског кантона, наводећи иницијале, саопштили су да им је овај догађај пријављен из Дома здравља у Бусовачи.

- Полицији је јављено да је у ову здравствену установу 13. јануара око 19.55 часова довезен мушкарац с убодном раном. Одмах је послата патрола и утврђено је да се ради о Е. Б. Даљом истрагом се дошло до сазнања да је Е. Б. повреде нанио Б. К., који је ухапшен и кога теретимо за покушај убиства - казао је портпарол МУП-а СБК Хасан Хоџић и додао да не може навести више детаља ради заштите истраге.

Према непотврђеним информацијама, Крижановић и његова жртва Бркић познати су полицији у Бусовачи као прекршиоци закона. Мјештани ове општине кажу да су обојица склони алкохолу и тучама.

Стабилно

Из Универзитетско-клиничког центра у Сарајеву, наводећи иницијале, саопштили су да је стање повријеђеног Енеса Бркића тренутно стабилно.

- Пацијент Е. Б. је смјештен на Клинику за торакалну хирургију. Он је под адекватном терапијом и надзором љекара. У погледу врсте и тежине повреда не можемо да дајемо информације с циљем заштите приватности пацијента - саопштили су јуче из УКЦ-а Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана