Јурић се жалио на пресуду за мучење па се потукао

nezavisne.com
Јурић се жалио на пресуду за мучење па се потукао

Теслић - Бранко Јурић (23) из Теслића, који је неправоснажно осуђен да је са суграђанином Армином Јашаревићем (24) на планини Борја брутално претукао и мучио Богдана Ракића (19), поново се огријешио о закон, сазнају „Независне“.

Наиме, теслићка полиција га је пријавила Окружном јавном тужилаштву Добој за учествовање у тучи. Осим Јурића, извјештај је поднесен и против његова два суграђанина, и то Јасмина Х. и Велимира Ћ., а који су пријављени за наношење тешких повреда.

Обрачун због којег су се њих тројица нашла у полицијским досијеима, како је потврђено „Независним“, одиграо се 29. октобра ове године на локалном путу у мјесту Младиковине, гдје се потукло више лица.

У тој тучи, како је раније саопштено из полиције, повријеђена су три лица те су након указане помоћи у Дому здравља Теслић превезна у добојску болницу, гдје су једном од учесника обрачуна констатоване тешке повреде.

Занимљиво је, дакле, да је Јурић осумњичен да се млатио баш у вријеме док чека одлуку Окружног суда у Добоју, којем се његов адвокат жалио на првостепену пресуду у случају премлаћивања Ракића.

Пресудом Основног суда у Теслићу, подсјетимо, Јурић и Јашаревић осуђени су на по двије године и осам мјесеци. Међутим, на ту пресуду жалбе су уложили и тужилаштво и одбрана обојице осуђених.

Са Јурићем јуче нисмо успјели ступити у контакт, али јесмо са његовим адвокатом Бранком Ристићем,  који каже да Окружни суд у Добоју још није одлучивао о жалбама на првостепену пресуду Јурићу и Јашаревићу.

„И тужилаштво и браниоци, односно све стране су уложиле жалбе и сад се очекује да другостепени суд о томе одлучује“, рекао је Ристић за „Независне“.

Јурић је, подсјетимо, раније током суђења показао да му васпитање није јача страна - подигао је средњи прст фоторепортеру „Независних“, а затим и бахато добацио: „Јеси ли добро ухватио?“

Подсјетимо, Богдан Ракић је брутално премлаћен 1. новембра прошле године на планини Борја. У оптужници по којој су Јурић и Јашаревић неправоснажно проглашени кривим наведено је да су Ракића ударали ногама. Наводи се да је један од њих потом извадио маказе из јакне те су почели наизмјенично да Ракићу сијеку косу, браду и лијеву трепавицу на оку.

Ракић је потом пао, отежано дишући, док му је крв ишла из уста и носа, али се тортура ту није завршила. Наредили су му да се скине го, а нешто касније и да се обуче. Док се Богдан облачио, добио је ново наређење: да гаћама обрише крв из носа и уста.

Један од оптужених је тада сајлом везао Ракића за дрво, а пошто се Богдан пожалио да отежано дише, одвезао га је, али иживљавање није престало. Оптужени су му наредили да се баци уназад низ литицу у шуми, на шта их је он молио да то не ради, али се на крају ипак морао бацити.

Затим га је један од оптужених питао да ли је жедан, а кад је рекао да јесте, наредили су му да пије урин, говорећи: „Ево ти, пиј!“ Након што је попио урин, оптужени су наставили с млаћењем исцрпљеног младића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана