Изнуду дуга од 2.500 плаћају са 30.000 марака

Небојша Томашевић
Изнуду дуга од 2.500 плаћају са 30.000 марака

Бањалука - Владимир Бодирожа (35) из Бањалуке и његов вршњак и суграђанин Денис Мустафоски осуђени су у бањалучком Окружном суду на по 15.000 КМ казне због покушаја изнуде 2.500 КМ од пословног сарадника Јасмина Рамића из Прњавора.

Пресуди је претходило признање оптужених који су са бањалучким Окружним тужилаштвом закључили споразуме.

Бодирожа и Мустафоски истакли су да се кају за оно што су учинили.

- Жао нам је због свега. Није нам била намјера да то учинимо, само смо жељели да наплатимо дуг. Нажалост, све је измакло контроли - рекао је Мустафоски.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић након што је прихватило споразумно признање кривице.

Према пресуди, Бодирожа и Мустафоски су 28. децембра 2016. године дошли у Прњавор код Рамића у његову фирму како би Бодирожа од њега наплатио наводни дуг од око 2.500 КМ према фирми “Кристал Нови”. Када му је Рамић казао да тај дуг не признаје и да не постоји, они су га напали.

Бодирожа је стао на врата и чувао стражу, док је Мустафоски ухватио Рамића за врат и почео да га туче. Ударао га је рукама, ногама, хефталицом и бушачем за папир, да би у једном моменту извадио пиштољ и усмјерио га према Рамићу пријетећи да ће га убити.

Говорио му је да ће му запалити кућу и радњу. Тада га је Рамићева супруга замолила да престане са малтретирањем и ударањем њеног мужа, али је нападач усмјерио оружје према њој и рекао да ћути, а затим је с пиштољем окренуо према Рамићу и казао му да “створи” паре. Након тога Мустафоски и Бодирожа изашли су из Рамићеве радње, сјели у ауто и одвезли се према Дервенти. Током судског процеса у овом случају Рамић је изјавио да није дуговао новац фирми “Кристал Нови”. Међутим, сувласник те фирме Ведран Кушмић у суду је раније изјавио да им је Рамић дуговао 2.332 КМ, али да више немају доказ за тај дуг.

Фирма

Владимир Бодирожа је сувласник фирме “Кристал Нови” из Бањалуке која је пословала са предузећем Јасмина Рамића који је у Прњавору имао фирму за израду прозора и врата. Рамић је од Бодирожине фирме наручивао и куповао стакла за прозоре и врата које је производио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана