Хероин продавали у Добоју и Дервенти

Дијана Дујић
Хероин продавали у Добоју и Дервенти

Добој - У полицијској акцији "Штампач" јуче су ухапшене четири особе због неовлашћене производње и промета опојних дрога на подручју Добоја и Дервенте.

Према незваничним информацијама због продаје хероина у Добоју је ухапшен Ален Мусић, у Усори  Ларис Траванчић, у Тешњу Харис Куртић, док је у Сарајеву приведен Адемир Крехо.

Како је рекао на конференцији за новинаре начелник Криминалистичке полиције добојског Центра јавне безбједности Мирослав Милојевић, акцију су на подручју Добоја и федералних општина Усора, Тешањ и Сарајево реализовали полиција из Добоја, федерално и министарство унутрашњих послова Зеничко-добојског и Кантона Сарајево.

Милојевић је прецизирао да је ријеч о организованој групи и вишеструким повратницима у криминал.

- Током претреса на четири локације, по једна у Добоју, Усори, Тешњу и Кантону Сарајево, пронађен је већи број мобилних телефона, СИМ картица, опреме за паковање опојне друге и други предмети - навео је Милојевић.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежност јавног тужилаштва Добој због неовлашћене производње и промета опојних дрога, за шта је предвиђена казна затвора од од три до пет година.

Акција "Штампач" реализује се од септембра, а до данас су извршени бројни претреси током којих је пронађена и изузета одређена количина опојних дрога.

Према незваничним информацијама, ова група је дужи период продавала хероин, тако што су га набављали у Сарајеву, затим преко Зеничко-добојског кантона продавали корисницима у Добоју и Дервенти.

Сви ухапшени одраније су познати полицији, по бројним кривичним дјелима, а прије свега због продаје наркотика.

Наш извор појаснио је да полиција наставља ову акцију и могуће је да у наредном периоду буде још хапшења, јер полиција провјерава гдје су и од кога набављали хеорин, који су преносили и продавали.

Ален Мусић је до сада више пута хапшен због продаје дроге, а и има неколико пресуда због овог кривичног дјела. Он је хапшен и у полицијским акцијама "Градина" и "Градина 3" на подручју Добоја. Због тога је осуђен у Окружном суду у Добоју на три године затвора.

Траванчић је 2003. године осуђен на годину затвора након што је бацио експлозивну направу под комшијин џип, који је у потпуности уништен. Од силине експлозија оштећен је и угоститељски објекат.

Куртић и Крехо су, такође, раније привођени због разних тешких кривичних дјела.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана