Градишка: Притекао у помоћ па опљачкан

Милан Вујић
Градишка: Притекао у помоћ па опљачкан

Градишка - Великодушност и жеља да притекне у помоћ Далибора Миладиновића (37) из села Машићи код Градишке коштала је батина и 4.600 марака, колико су му отела два пљачкаша.

Ово разбојништво је изгледало као у америчким акционим филмовима. Миладиновић се у понедјељак око 21.30 часова својим аутомобилом "пасат" враћао из села Елазића и недалеко од своје куће, на локалном путу у Машићима, угледао је мушкарца како лежи на коловозу.

- Миладиновић је помислио да је ријеч о повријеђеном пјешаку, или да је неком од комшија позлило. Одмах је зауставио возило и истрчао како би помогао тој особи, а није ни на секунд слутио да је ријеч о сачекуши - појаснио је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, чим је Миладиновић изашао из возила, из шуме је истрчала друга непозната особа и ударила га непознатим предметом у главу и оборила на земљу. Потом су му њих двојица из џепа узели 4.600 марака и побјегли, а њега оставили да лежи на путу.

Миладиновић је јуче испричао да је у понедјељак више пута пролазио тим путем и да није видио ништа чудно.

- Увече сам отишао у кафић "Џокер", гдје је требало да се нађем са једним човјеком који ми је требао дати новац за организацију прославе рођендана. У кафићу сам остао пола часа, узео новац и кренуо кући - присјећа се кроз маглу Миладиновић.

Он је додао да је, када је видио мушкарца који лежи на путу, одмах изашао да му помогне.

- Нешто ме је ударило с леђа, потом су ме још неколико пута ударили у главу, а затим сам пао и изгубио свијест. Када сам дошао себи, примијетио сам да ми из џепа недостаје 4.600 марака - додао је Миладиновић.

Послије неког времена, након што је више пута позивао помоћ, оближње комшије зачуле су запомагање и прилетјеле му у помоћ. Биле су то комшије Бобан, Радован и Бранислав Којић.

- Негдје пет минута прије Далиборовог запомагања, тим путем су прошли мој зет и сестра и никог није било на путу. Затекли смо Далибора са тренерком навученом преко главе. Имао је крви по лицу, док је на леђима била велика флека од удараца, па га нисмо смјели помјерати - испричао је Бобан Којић. Повријеђени се тренутно налази на одјељењу Хирургије Опште болнице Градишка и његово стање је стабилно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана