Горица код Брчког: Погинуо брачни пар

Небојша Томашевић
Горица код Брчког: Погинуо брачни пар

Брчко - Супружници Џевад (60) и Фатима (57) Ваљевац из Градачца погинули су када је"форд фокус" у којем су били из још неутврђених разлога слетио са пута Брчко - Лончари у ријеку Тињу у мјесту Горице.

Аутомобил су пронашли рибари који су јуче ујутро дошли до ријеке и одмах су обавијестили полицију. Несрећа се највјероватније догодила током ноћи између уторка и сриједе.

У Тужилаштву и полицији Брчко дистрикта су рекли да су о несрећи обавијештени око 6.40 часова и да се испитује узрок слијетања аутомобила.

- За сада је познато да је "форд фокус" под још неутврђеним околностима скренуло удесно на почетку моста на Тињи, пробио један дио ограде и слетио у ријеку. Заједно са ватрогасцима окренули смо преврнуто возило и извукли га на обалу. У возилу су пронађена тијела двоје страдалих. Потом смо прелиминарно дошли до њиховог идентитета, који је потврдила родбина - рекао је командир Јединице саобраћајне полиције у Брчком Кенан Бајрић.

У Тужилаштву Брчко дистрикта, које води истрагу несреће, казали су да је тужилац наредио обдукцију настрадалих да се утврди тачан узрок смрти.

- Наређено је и вјештачење возила, као и узимање крви од особе за коју се сумња да је била за воланом - рекли су у Тужилаштву Брчко дистрикта.

Нагласили су да се испитују све околности под којима се догодила ова несрећа.

Слична несрећа у БиХ догодила се и половином маја, када су на подручју Велике Кладуше погинула тројица младића који су аутомобилом "рено меган" слетјели у набујалу ријеку Глиницу. Несрећа се догодила у насељу Црваревац на локалном путу Бужим - Велика Кладуша.

Несрећа у Грабовици

Само неколико часова прије несреће у Горици погинула је једна особа, а петоро повријеђено у Грабовици код Добоја. Тада је Ружа Чанић преминула у добојској болници усљед повреда које је задобила у судару три возила у мјесту Грабовица, на путу Добој - Станари. Несрећа се догодила у уторак нешто послије 15 часова, а том приликом повријеђени су: Озренко Чанић, Стана Ландрок-Чанић, Лидија Секулић, Срђан Пејић и Игор Атанацковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана