Глумили сиротињу у емисији а власници више некретнина

Небојша Томашевић
Глумили сиротињу у емисији а власници више некретнина

Брчко - Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против супружника Петра и Алисе Џигумовић из Брчког, јер су лажним приказивањем сиромаштва у емисији "Испуни ми жељу" преварили телевизију Хајат и више донатора и тако зарадили 977 марака.

Према оптужници супружници су с намјером да противправно дођу до новца продукцији емисије "Испуни ми жељу" упутили писмо у којем су написали да су тешког имовинског стања, иако су власници више некретнина и имају стална примања.

Према оптужници Тужилаштва Брчко дистрикта Џигумовићи имају вриједну имовину и примања од око 730 марака. У оптужници је наведено да Петар Џигумовић у Скакви Доњој код Брчког посједује парцелу и објекат од 360 квадрата, чија је вриједност 74.281 марку. Такође је власник још једне парцеле у Градачцу и сувласник двије парцеле у Скакави Доњој. Осим тога, прима пензију од 622 марке и 108 марака инвалиднине.

У оптужници је наведено да су они то знали када су у емисији говорили о свом лошем стању. Осумњичени пар је за свој наум злоупотријебио деветомјесечно дијете да би превара била убједљивија. На крају писма нацртали су дјечију руку и написали: "Воли вас ваш Дарис".

У писму које су упутили телевизији навели су да заједно с бебом живе у веома тешком стању у објекту од девет квадрата, који им је дао комшија, иако имају вриједну имовину. Чак су приложили фотографије на којима је приказан помоћни дрвени објекат у којем наводно живе. Навели су да имају само 250 марака примања, од којих 150 дају за рату кредита.

Када су добили ово писмо водитељка и уредница емисије "Испуни ми жељу" Шејла Цоцалић позвала је супружнике у емисију да би им помогли добри људи.

У емисији, која одржана 4. маја прошле године, супружници су испричали да су обоје тешко живјели и рањавани у протеклом рату, те да су се упознали у болници. Алиса је испричала да им се срушила кућа и да су остали на улици те им је један човјек дао шупу од девет квадрата да у њој живе.

Истакла је да се купају у штали, а дјечак спава на сламарици, а мотају га у поткошуље, јер немају пелене. Петар је кроз плач појаснио да им нико не помаже и да је мајор у Армији БиХ и педесетодстотни инвалид. Након емисије Цоцалићева им је предала око 500 евра, односно 977 марака, које су прикупљене прилозима грађана те им казала да је преосталих 1.550 КМ уплаћено на рачун салона намјештаја у Брчком и да изаберу ствари.

Међутим, након емисије телевизији су се јавили бројни грађани који су истакли да стање породице Џигумовић није тако каквим га представљају и да они живе много боље.

Поједини су истакли да су они лажови који у преварама користе и дијете. Надлежни у телевизији одмах су реаговали и позвали Петра, који је казао да му је позлило због свих злих коментара које је добио путем "Фејсбука" и због прозивке да су преваранти. Његова супруга Алиса тада је поновила да они немају ништа и да су у кредитима.

- Живимо на приватном ранчу у Скакави у Брчком. Власник тог ранча је Круно Малбашић, који живи у Швајцарској. Он нам даје око 100 евра мјесечно да одржавамо ранч. На ранчу купујемо храну за стоку за те паре и бринемо се о живини. Немамо ништа своје, све је туђе, имамо девет квадрата шупе и сламу на којој дијете спава - испричала је тада Алиса.

Након неког времена супружници су дошли у телевизију и вратили 850 марака.

"Фејсбук"

Алиса је испричала да им много помаже Круно Малбашић.

- Све слике које можете и сада видјети на "Фејсбуку" и у видео-галерији овдје су наше, али од срамоте и живота каквим живимо ми се усликамо у туђој кући и кажемо да је наша. Круно нам је платио пут на море, а сада за Ускрс организовао нам је и крштење сина и платио вечеру и торту - казала је Алиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана