Дилерима марихуане из Сокоца три године и 11 мјесеци робије

Сања Амиџић
Дилерима марихуане из Сокоца три године и 11 мјесеци робије

Источно Сарајево - Милош Бартула (28) и Б. Т. (35) из Сокоца осуђени су у Окружном суду Источно Сарајево на три године и 11 мјесеци затвора због шверца марихуане.

Према пресуди, Бартула је осуђен на двије године затвора док је његовом саучеснику изречена казна од годину и 11 мјесеци.

Како је наведено у овом документу, двојац је током 2015. године у стану који користи Бартула у улици Цара Лазара на Сокоцу оспособио лабораторију у којој су узгајали индијску конопљу чијим сушењем се добија марихуана.

Полиција је случај открила половином 2015. године у акцији "Свјетлост" када су претресом стана који је у власништву Бартулиних родитеља пронашли лабораторију за узгој марихуане и 85 стабљика индијске конопље.

Полицијски инспектори тада су у стану затекли Б.Т. који је ухапшен због сумње да је узгајао и продавао поменути опијат. Бартула тада није затечен на лицу мјеста али је два дана касније уз пратњу адвоката сам дошао у полицију. Он је полицији тада предао и 1,5 килограма осушене марихуане која је била намијењена за црно тржиште.

Бартула је у жижу јавности доспио 2011. године због сумње да је са оцем Зораном и познаником Миленком Самарџијом претукао суграђанина Владимира Дубочанина.

Како је тада испричала Дубочанинова мајка Милојка, они су њеног сина претукли јер су мислили да је он опљачкао продавницу "Бартула" чији је власник Зоран Бартула.

Према њеним ријечима, Милош и Миленко прво су из кафића "Роса" извукли њеног сина и претукли. Он је тај случај пријавио полицији. Након тога пресрели су га Милош и његов отац са којима је био и Миленко, стрпали га у "ауди А6" и одвезли у шуму гдје су га претукли и везали за дрво. Касније су га одвезали и запријетили да не смије никоме ништа да каже. Случај је касније пријављен полицији.

Претрес

Полиција је претресом Бартулиног стана пронашла 70 стабљика индијске конопље висине од 20 до 123 центиметра, те 15 стабљика висине до 15 центиметара.

У стану је била инсталирана и најмодернија опрема за узгој дроге међу којим су биле скупоцјене УВ лампе, вентилатори, компјутерски процесори, климе, посебни апарати за струју, влажност ваздуха и друга опрема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана